27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Ce pregăteşte ministerul Educaţiei în anul școlar 2017-2018? Anunţul făcut de mai multe asociaţii de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Elevilor din Bacău, Uniunea Liceenilor Maghiari şi Asociaţia Elevilor din Maramureş solicită solicită ministerului Educaţiei ca, în anul școlar 2017-2018, vacanţa de vară să înceapă în data de 16 iunie 2018, cu o săptămână mai devreme faţă de propunerea lansată în dezbatere publică de minister.

Potrivit unui comunicat al asociaţiilor respective, această propunere vine în contextul în care în a doua parte a lunii iunie există situaţii în care elevii sunt nevoiţi să meargă la cursuri în zile în care temperaturile sunt mai mari de 30 de grade Celsius, acest fapt scăzând considerabil concentrarea acestora şi eficienţa actului de educaţie, în viziunea reprezentanţilor elevilor.

“Examenele de Evaluare şi Naţională şi Bacalaureat se susţin după finalizarea cursurilor, în cazul celui din urmă probele derulându-se până în a 2-a săptămână din luna iulie. Astfel, în întreaga ţară canicula reprezintă un handicap pentru toţi candidaţii”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii elevilor solicită Ministerului Educaţiei Naţionale adăugarea datei de 17 noiembrie – Ziua internaţională a elevilor şi studenţilor în categoria zilelor care vor fi marcate în unităţile de învăţământ prin activităţi specifice, alături de 5 octombrie – Ziua internaţională a educaţiei şi 5 iunie – Ziua învăţătorului. Ziua de 17 noiembrie se celebrează la nivel internaţional în semn de recunoştinţă pentru elevii şi studenţii din Praga, care pe 17 noiembrie 1939 au organizat o manifestaţie împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia, 9 dintre acesţia fiind ucişi, iar peste 1200 trimişi în lagăre.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow