2.2 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Ce poate face Apa Vital în câţiva ani, PSA ar rezolva într-un sfert de secol

Declaraţii mai mult decât edificatoare pentru că Pascaniul să rămână în asociaţia judeţeană de apă şi canalizare. Aseară în cadrul unei emisiuni televizate, fostul director al societăţii, Ioan Prisecaru spune a spus că Prest Serv Apa poate face investiţii în reţelele de apă şi canalizare din Paşcani de până la 500.000 de euro anual. Asta numai dacă preţul apei la Paşcani va fi majorat aproape de preţul practicat de operatorul ieşean iar taxa de redevenţa va fi colectată integral şi folosită doar pentru investiţii.
La un calcul simplu reiese că Pascaniul ar putea strânge în 26 de ani cele 13 milioane de euro, finanţări care urmează să fie gestionate de Apă Vital dar pe care consilierii locali le-au refuzat prin votul dat în toamna anului trecut. Tot într-un sfert de secol ar urma să fie realizate şi investiţiile pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, mai ales în suburbia în timp ce Apa Vital ar termina lucrările în câţiva ani de zile.
În aceeaşi emisiune fostul director de la PSD a lăsat să se înţeleagă că municipiul Paşcani ar fi putut accesa fondurile europene chiar şi în anul 2013, nu prin intermediul asociaţiei judeţene ci a unei alte asociaţii de apă şi canalizare din care făceau parte Pascaniul şi comunele învecinate. În realitate conform documentelor oficiale transmise de Ministerul Fondurilor Europene, sunt eligibile la finanţare asociatiile create până în anul 2012, ‘’ tocmai pentru evitarea comportamentelor oportuniste din partea municipiilor”.
Proiectele pentru rămânerea Pascaniului în ARSACIS urmează să fie repuse pe ordinea de zi după ce în şedinţa de marţi au fost retrase. Mentionam ca deputatul Neculai Ratoi, secretarul Mircea Zuzan, si fostul director Ioan Prisecaru, sustinuti de propagandistii de la Actualitatea TV au facut tot posibilul ca  Prest Serv Apa sa ramana cu serviciile de apa si canalizare, pentru a fi acoperite ilegalitatile, furturile si pierderile uriase de acolo.

CE SI MM DESPRE SITUATIA APEI DE LA PASCANI by orizontul pascani

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow