32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Ce pensii vor avea românii peste două decenii. 1 din 4 persoane va avea peste 65 de ani

Angajaţii de azi nu au garanţia pensiei de mâine. În câţiva ani, îmbătrânirea populaţiei va avea consecinţe dramatice asupra sistemului naţional de pensii. Asta înseamnă că tinerii trebuie să se gândească de acum şi la alte forme de economisire pentru bătrâneţe. Mulţi proaspăt angajaţi deja strâng bani albi pentru zile negre.

La 24 de ani Irina este un model pentru generaţia ei. Şi-a făcut, deja, un plan de economisire. Chiar dacă e abia la primul loc de muncă, se gândeşte cu îngrijorare la viitor şi nu şi pune bazele doar în pensia pe care o va primi de la stat.

Irina Săcuiu, angajată: Nu ar fi suficientă, pentru că pensia de la stat este mică pentru traiul pe care noi îl avem în România

Din salariu, pune deoparte, lună de lună, câte un procent pentru diverse nevoi.

Irina Săcuiu, angajată: 20 pentru economii, 30 pentru dorinţe, pentru vacanţe, pentru plăcerile pe care vreau eu să le am şi 50 la sută ar veni pentru cheltuielile uzuale.

În următoarele decenii, statului îi va fi tot mai greu să asigure pensiile publice

Un studiu recent arată că, în două decenii, unul din patru români va avea peste 65 de ani. Adică statului îi va fi tot mai greu să asigure pensiile publice.

Andreea Nica, CFA România: Vorbim despre tineri din ce în ce mai puţini care vor susţine o populaţie la pensie din ce în ce mai numeroasă.

Gabiel Biriş, avocat specializat pe fiscalitate: Bugetul de pensii are un deficit de vreo 15-17 miliarde de lei. Deficitul acesta este în creştere.

Doar cu banii din Pilonul 1, adică pensia de la stat, românii vor avea bătrâneţi grele.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow