26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Ce părere au elevii moldoveni despre internatele din Paşcani

internat

Internatele din Pascani au devenit o a doua casa pentru zeci de liceeni din Republica Moldova, ce vin sa studieze la scolile din Romania. Si in acest an, cativa adolescenti au primit burse de studiu, in Pascani din partea statului roman. Scolile unde invata cei 23 de elevi sunt Colegiile „Sadoveanu” si CF Unirea, dar si liceul „Miron Costin”.

In cele doua internate din oras, camerele sunt identice, sase sau zece paturi, tot atatea dulapuri, o masa si un scaun, acestea fiind „averea” lor. Principala distractie a elevilor in camin este muzica sau desenul. De exemplu, la „Sadoveanu”, conducerea a inceput sa faca imbunatatiri in internat, a fost schimbat parchetul, dulapurile, iar din acest an paturile au inceput sa fie inlocuite cu unele din lemn cu saltea relaxa. Si baile au fost renovate recent.

La Colegiul „Unirea”, schimbarile din acest an o sa fie facute. De exemplu, la inceputul acestei luni a fost schimbata tamplaria, urmand ca in viitorul apropiat sa fie inlocuite dulapurile din metal cu unele din lemn, la fel si cu paturilor. Cei 15 elevi din Republica Moldova, vor avea si internet. Chiar daca conditiile de cazare nu sunt foarte bune, conform celor spuse de ei, tinerii sunt multumiti de calitatea invatamantului de la liceu. Au venit in Romania si pentru ca diploma de aici este mai valoroasa si pot spera la un viitor mai bun. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow