32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Ce nu au voie să facă cei de la asociația de proprietari. Afișarea întreținerii, printre cele mai comune nereguli

Asociațiile de proprietari sunt adesea reclamate la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislației de protecția datelor cu caracter personal.

Adesea, din considerente de protecție și siguranța bunurilor și persoanelor, în asociații se iau măsuri excesive de prelucrare a datelor sau se ajunge la nerespectarea drepturilor persoanelor vizate de prelucrări, scrie Avocat.net.

În fiecare an, raportul de activitate al Autorității ne arată că asociațiile de proprietari se află în topul sesizărilor privind prelucrările nelegale de date personale.

Raportul pe anul 2021 arată că „au fost reclamate, în principal, aspecte referitoare la: afișarea la avizierul condominiului a diferite documente care conțineau date cu caracter personal ale proprietarilor, utilizarea imaginilor video preluate de sistemele de supraveghere video instalate în alt scop decât cel pentru care au fost instalate inițial camerele de supraveghere la nivelul asociației de proprietari, nerespectarea dreptului de acces la propriile imagini, instalarea nelegală a camerelor de supraveghere pe paliere”.

1Afișarea la avizier a datelor personale a mai fost sancționată până acum de ANSPDCP de numeroase ori. Într-unul dintre cazurile prezentate în raportul de activitate al Autorității pe 2021 e descrisă situația unui locatar căruia asociația i-a dezvăluit datele cu caracter personal (nume, prenume, domiciliu), cuprinse într-o solicitare înregistrată la asociație, prin afișarea respectivului înscris la intrările în scările blocului în care domiciliază. Deși locatarul a cerut respectarea confidențialității datelor sale, asociația nu a dat curs solicitării sale.

Continuarea pe stirileprotv.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...

Doua zile de sărbătoare la Cristesti

Doua zile de sărbătoare in comuna Cristesti. Pe 14 august...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow