10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Ce nereguli au fost găsite de polițiști la Hîrlău

În noaptea de 16/17.09.2017, între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost controlate 21 de baruri şi legitimate 155 de persoane. Au fost controlate 75 de autovehicule şi 28 de căruţaşi au fost verificaţi.

Poliţiştii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.105 lei, dintre care 24 pe linie de ordine publică şi 29 pe linie rutieră. Au fost reţinute 1 certificat de înmatriculare şi 2 permise de conducere. Poliţiştii au retras un set de plăcuţe de înmatriculare.

Exemple:
1. A fost depistat un bărbat, de 24 ani, din com Deleni, care a condus un autoturism, pe DE 58 Maxut în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.900 lei conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

2. A fost depistat un bărbat, de 32 ani, din Turcia care a condus un autoturism, pe DJ 281 Deleni efectuând manevra de depăşire a unui autoturism, pe trecerea de pietoni şi fără a purta centura de siguranţă pe timpul deplasării. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 580 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.

3. A fost depistat un bărbat, de 34 ani din comuna Deleni, în timp ce circula pe strada Stejari din oraşul Hîrlău, cu un atelaj hipo având numerele de înregistrare deteriorate. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoarea de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.

4. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 36 ani, din com. Belceşti care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal la domiciliul unui bărbat din aceiaşi localitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI