More

  Ce nereguli au fost găsite de polițiști la Hîrlău

  Array

  În noaptea de 16/17.09.2017, între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

  Au fost controlate 21 de baruri şi legitimate 155 de persoane. Au fost controlate 75 de autovehicule şi 28 de căruţaşi au fost verificaţi.

  Poliţiştii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.105 lei, dintre care 24 pe linie de ordine publică şi 29 pe linie rutieră. Au fost reţinute 1 certificat de înmatriculare şi 2 permise de conducere. Poliţiştii au retras un set de plăcuţe de înmatriculare.

  Exemple:
  1. A fost depistat un bărbat, de 24 ani, din com Deleni, care a condus un autoturism, pe DE 58 Maxut în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 2.900 lei conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.

  2. A fost depistat un bărbat, de 32 ani, din Turcia care a condus un autoturism, pe DJ 281 Deleni efectuând manevra de depăşire a unui autoturism, pe trecerea de pietoni şi fără a purta centura de siguranţă pe timpul deplasării. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 580 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 zile.

  3. A fost depistat un bărbat, de 34 ani din comuna Deleni, în timp ce circula pe strada Stejari din oraşul Hîrlău, cu un atelaj hipo având numerele de înregistrare deteriorate. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoarea de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.

  4. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 36 ani, din com. Belceşti care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal la domiciliul unui bărbat din aceiaşi localitate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet