1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Ce ne aşteaptă la IARNĂ. Vezi PROGNOZA METEO pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ESTIMARI METEOROLOGICE PENTRU INTERVALUL OCTOMBRIE – DECEMBRIE 2013

OCTOMBRIE 2013
Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sudul, sud-estul si vestul tarii, unde local vor fi posibile valori peste cele normale.
Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

NOIEMBRIE 2013
Regimul termic va inregistra in general valori apropiat e de normele climatologice, cu exceptia zonelor sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nord-vestice si estice, sub mediile multianuale.
Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul, sud-estul si centrul tarii, iar in restul teritoriului acestea vorfi in general normale.

DECEMBRIE 2013
Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, iar local in centrul, vestul si sud-estul tarii vor fi posibile valori peste media climatologica.

Sursa Jurnalul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow