13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Ce meserii se pot învăța în școlile pășcănene. Viitorii liceeni, în perioada de înscriere – FOTO

Meseria este brățară de aur, dar ca să fie purtată, trebuie învățată, iar acest lucru se poate face chiar și în școlile pășcănene. În municipiu, sunt trei unități de învățământ în care elevii se pot califica într-o meserie, iar după terminarea studiilor se pot angaja. Și chiar pe bani mulți.

La Liceul Tehnologic Mihai Busuioc din zona Vale vor fi organizate din toamna cinci clase pentru învățământul profesional. Cele mai multe locuri, 48 la număr, sunt pentru mecanic auto. Elevii vor învăța atât teorie cât și practică, la școală dar și la operatorii economici din municipiu. Să fii mecanic auto este o meserie căutată dar și plătită destul de bine în service-urile auto.

O altă calificare extrem de căutată este cea de electrician de medie și joasă tensiune.

Viitorii liceeni de la Busuioc pot învăța și Robotică. Exemplele făcute în atelier sunt dovadă priceperii celor care studiază acolo.

Tot la „Busuioc” cei care au terminat gimnaziu se pot înscrie pentru operator CNC sau frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist.

Școala profesională este o alternativă viabilă prin prisma faptului că elevii pot avea mult mai multe șanse pe piața muncii.

Și la Colegiul Tehnic CF Unirea viitorii liceni se pot înscrie într-una din cele trei clase de învățământ profesional, cu specializare comerț sau mecanică.

În zona Deal, este o singură școală unde se poate învăța o meserie, și anume, Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga din apropierea pieței agroalimentare.

Cei care au terminat gimnaziul trebuie să știe că săptămâna această are loc înscrierea în învățământul profesional și dual de stat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow