2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Ce mai solicită pășcănenii la audiențe?

Pentru audiențele de astăzi, de la Primăria Municipiului Pașcani au fost depuse 8 cereri, dar numai 6 solicitanți au venit pentru a-și prezenta problemele în fața viceprimarului Vasile Axinte. Unii nu au fost prezenți, iar alții au venit să-și spună of-ul, deși nu erau inițial pe listă.
Cele mai multe probleme supuse atenției autorităților publice au fost de ordin social și financiar.

Elena Roznovăț din Pașcani, de pe Strada Izvoarelor, a solicitat ajutor pentru reparația geamurilor de la locuința socială unde stă. Reprezentanții asistenței sociale au spus ca la ultimele verificari făcute, s-a constatat ca locuința este îngrijită, dar într-adevăr geamurile necesită reparații, așadar pe viitor după constatările necesare, primăria va lua măsurile ce se cuvin pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.

Constantin Cojocaru, tot din Pașcani a solicitat inițial în cerere, demolarea unui gard de pe domeniul public, apoi a explicat la audiențe că este vorba despre mai multe probleme și că unii cetățeni din blocul M3 de pe strada Grădiniței, unde locuiește și el, aruncă gunoi pe geam și întind rufele pe domeniul public. După solicitarea primarului, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru constatări și pentru a lua măsuri, dar situația de pe teren era una total diferită; se pare că dezastrul ecologic anunțat de Constantin Cojocaru nu exista, ba mai mult, acesta nu a fost de găsit când polițiștii au venit la fața locului pentru a cere detalii.

Altă reclamație vizează o pășune dată în folosință de primărie, Ion Andrei și Gavril Ursache din Blăgești, afirmând că parcelele de pășune închiriate de ei pentru pășunatul bovinelor, sunt folosite ilegal de Vasile Rangu, un cioban, care își duce cele aproximativ 600 de oi acolo, motiv pentru care vitele lor nu mai au cu ce se hrăni. Viceprimarul a apelat din nou la ajutorul polițiștilor, care se vor deplasa mâine dimineață la fața locului pentru a vorbi cu ciobanul înculpat de cei doi și pentru a face cercetări.

La audiențe a ajuns băut și Armando Zmău, după ce aseară a amenințat că se sinucide, iar viceprimarul i-a spus să vină la audiențe pentru a-l ajuta. Și el s-a ales cu o promisiune, având nevoie de un ajutor financiar de urgență.

Ca de obicei au fost și probleme de fond funciar la audiențe, însă cu mult mai puține decât de obicei.

Nelipsit a fost Ion Moțatu, care solicită împreună cu ”n”persoane să știe tot ce se întâmplă în primărie, făcând apel la Legea transparenței.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow