More

  Ce locuri disponibile sunt la școlile profesionale

  Array

  Înscrierea și admiterea elevilor la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani. Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani.

  Pe cele 2 464 de locuri aprobate prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 pentru ÎPT cu durata de 3 ani, s-au înscris până acum un număr de 1 149 de absolvenți de clasa a VIII-a.
  La următoarele școli s-a depășit numărul de locuri aprobate prin planul de școlarizare și s-a organizat o probă suplimentară de admitere, la obiectele educație tehnologică și biologie: Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” – mecanic auto ; Liceul Tehnologic „M. Busuioc” Pașcani – frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, mecanic auto; Școala Profesională Fântânele – agricultor culturi de câmp.
  În această primă etapă de admitere și-au completat numărul de locuri la calificările: brutar patiser produse făinoase, bucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, ospătar-chelner-vânzător produse alimentare, comerciant-vânzător, operatori de mașini cu comandă numerică, sudor, lăcătuș mecanic prestări servicii, mecanic utilaje în instalații în industrie următoarele unități de învățământ: Colegiul Agricol „V. Adamachi”, Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”, Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Colegiul Tehnic „Unirea” Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Târgu Frumos, Liceul Tehnologic Lespezi.
  Luni, 11 iulie 2016, se va face validarea listei candidaților declarați admiși de către comisia de admitere județeană. Astfel, se vor afişa la sediul unităţilor de învăţământ profesional listele cuprinzând candidații admiși şi respinşi la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere la învățământul profesional.
  În perioada 11-15 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la unitățile școlare la care candidații au fost declarați admiși.
  În data de 18 iulie se afișează la sediul unităţilor de învăţământ profesional lista candidaților înmatriculați și lista cu locurile rămase libere în învățământul profesional după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere.
  În data de 20 iulie se afişează în toate unităţile de învăţământ gimnazial și la sediul I.S.J. lista cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere în învăţământul profesional de stat din judeţ.

  Etapa a II-a de admitere începe în ziua de 16 august și se termină în ziua de 31 august, iar etapa a III-a începe în ziua de 1 septembrie și se termină în ziua de 7 septembrie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI