25.2 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Ce impact asupra mediului vor avea investiţiile în apă şi canalizare – VIDEO

Dezbaterea publică cu privire la impactul asupra mediului a investiţiilor în modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare nu a stârnit interesul păşcănenilor. La întâlnirea programată pe 2 iunie începând cu ora 16, în sala de spectacole a Primăriei Paşcani au participat doar câţiva cetăţeni şi consilieri locali. Au fost prezenţi şi reprezentanţii operatorului regional ApaVital, societate care va implementa cea mai mare investiţie publică din judeţul Iaşi, 428 milioane de euro fără TVA precum şi specialiştii Agenţiei Judeţene de Mediu.
Din referatul prezentat reiese că realizarea investiţiilor va avea un impact minim de poluare asupra mediului. Cele mai mari probleme vor fi cele privind poluarea aerului cu praful rezultat în urma lucrărilor de săpare a şanţurilor pentru conductele de apă şi canalizare.
Unul dintre participanţi a solicitat lămuriri cu privire la extinderea detelor de colectare a apei pluviale. Consultanţii au explicat că astfel de investiţii nu sunt finanţate din fonduri europene.
În acelaşi context consilierul Vasile Avramiuc a precizat că sursele de apă ale Pascaniului sunt printre cele mai bune din Europa, iar atestarea a fost făcută de specialişti. De asemenea el spus că rezervele de apă potabilă ale omenirii sunt din ce în ce mai preţioase, cele mai mari fiind deţinute de Rusia.
La dezbateri a participat şi primarul Dumitru Pantazi. El a precizat că Pascaniul nu ar fi putut beneficia acum de investiţii de peste 25 de milioane de euro pentru apă şi canalizare dacă acum câţiva ani de zile municipalitatea ar fi ieşit din asociaţia judeţeană ARSACIS şi ar fi renunţat la operatorul regional ApaVital.
De asemenea în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”, directorul societăţii Mihail Dorus a confirmat că ApaVital a rămas la Paşcani datorită insistentelor şi demersurilor făcute de actualul edil.
Menţionăm că astfel de dezbateri publice vor avea loc în toate comunele şi oraşele din judeţul Iaşi, cuprinse în proiectul de investiţii, în vederea obţinerii Avizului de Mediu, document necesar pentru semnarea acordului de finanţare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow