More

  Ce impact asupra mediului vor avea investiţiile în apă şi canalizare – VIDEO

  Dezbaterea publică cu privire la impactul asupra mediului a investiţiilor în modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare nu a stârnit interesul păşcănenilor. La întâlnirea programată pe 2 iunie începând cu ora 16, în sala de spectacole a Primăriei Paşcani au participat doar câţiva cetăţeni şi consilieri locali. Au fost prezenţi şi reprezentanţii operatorului regional ApaVital, societate care va implementa cea mai mare investiţie publică din judeţul Iaşi, 428 milioane de euro fără TVA precum şi specialiştii Agenţiei Judeţene de Mediu.
  Din referatul prezentat reiese că realizarea investiţiilor va avea un impact minim de poluare asupra mediului. Cele mai mari probleme vor fi cele privind poluarea aerului cu praful rezultat în urma lucrărilor de săpare a şanţurilor pentru conductele de apă şi canalizare.
  Unul dintre participanţi a solicitat lămuriri cu privire la extinderea detelor de colectare a apei pluviale. Consultanţii au explicat că astfel de investiţii nu sunt finanţate din fonduri europene.
  În acelaşi context consilierul Vasile Avramiuc a precizat că sursele de apă ale Pascaniului sunt printre cele mai bune din Europa, iar atestarea a fost făcută de specialişti. De asemenea el spus că rezervele de apă potabilă ale omenirii sunt din ce în ce mai preţioase, cele mai mari fiind deţinute de Rusia.
  La dezbateri a participat şi primarul Dumitru Pantazi. El a precizat că Pascaniul nu ar fi putut beneficia acum de investiţii de peste 25 de milioane de euro pentru apă şi canalizare dacă acum câţiva ani de zile municipalitatea ar fi ieşit din asociaţia judeţeană ARSACIS şi ar fi renunţat la operatorul regional ApaVital.
  De asemenea în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”, directorul societăţii Mihail Dorus a confirmat că ApaVital a rămas la Paşcani datorită insistentelor şi demersurilor făcute de actualul edil.
  Menţionăm că astfel de dezbateri publice vor avea loc în toate comunele şi oraşele din judeţul Iaşi, cuprinse în proiectul de investiţii, în vederea obţinerii Avizului de Mediu, document necesar pentru semnarea acordului de finanţare.

  DEZBATERE PUBLICĂ PENTRU INVESTIȚIILE ÎN REȚELELE DE APĂ ȘI CANALIZARE

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DRPCIV pune la dispoziția celor interesați un model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto

  La schimbarea proprietarului unei mașini, pe lângă bunul propriu-zis, cumpărătorii trebuie să primească de la vânzătorul acesteia o serie de documente, printre care și...

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie. Zece state europene nu primesc deloc români

  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată...

  Data alegerilor locale, „batuta in cuie” miercuri. Proiectul de lege este dezbatut in Camera Deputatilor, care este for decizional

  Camera Deputatilor dezbate, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale in 27 septembrie. Legea a trecut marti...

  Opinii