13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

VIDEO – Ce-i mai frumos din Ruginoasa

Ce-i mai frumos din Ruginoasa

Tot ce e mai frumos dintr-o comună este promovat de o televiziune din Iași, în cadrul unei campanii. După Moțca a venit rândul comunei Ruginoasa. Aici, au fost prezentate poveștile de altădată a Palatului Alexandru Ioan Cuza dar și elevii care au reușit prin muzică sau pictură să se facă cunoscuți la nivel național. Nu lipsește un tur al Căminului Cultural, atât de frumos amenajat și care aduce în atenție tradițiile și obiceiurile românești.

În cadrul campaniei “Monografii rurale”, emisiune difuzată de Apollonia Tv, comuna Ruginoasa a fost prezentată cu tot ce este mai frumos în ea. De pe listă nu lipsește Palatul lui Cuza, Biserica Domnească, Centrul Cultural, Școala din centrul comunei dar și talentele locului, de la cântăreți până la fotbaliști.

Știați că peste 30 mii vizitatori calcă pragul comunei an de an, pentru a participa la festivaluri sau evenimentele organizate la Palat? Mai multe detalii, găsiți în materialul video de mai jos.

Despre istoricul comunei și școală a vorbit chiar directorul unității de învățământ din localitate, profesorul Irina Dodu. Nu au lipsit de pe lista prezentările cu cele mai frumoase realizări dar și proiectele ce le au în desfășurare.

Menționăm că Ruginoasa a fost premiată anul trecut în cadrul unei competiții, cu titlul de cel mai frumos sat din România. Evenimentul se află sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI