Slider

Sunt ultimele zile din an, iar in unele localitati vor urma mult asteptatele festivaluri de datini si obiceiuri de iarna. Sambata si duminica vor avea loc sase spectacole in mai multe comune si in Targu-Frumos, iar pe 3 ianuarie, alaiurile vor evolua la Hirlau. Uratorii sunt asteptati cu colaci si vin fiert de reprezentantii administratiilor locale care pastreaza traditiile an de an.

Sambata, 30 decembrie, orasul Targu-Frumos va rasuna de uratori. De la ora 11:00, va incepe parada Festivalului de datini si obiceiuri de iarna, “Cerbul, mostenire din strabuni”, cea de-a X-a editie. Apoi, pe o scena amenajata pe esplanada, formatiile in comunele apropiate dar si din Republica Moldova isi vor arata datinile stramosesti.

Tot mai multe localitati opteaza pentru programarea festivalului de iarna in ultima zi din an. In preajma Pascaniului vor fi spectacole in Miroslovesti (de la ora 10.30, in fata Primariei), Ruginoasa (de la ora 13.00, in fata Primariei) si Motca (de la 13.00, in spatele Caminului Cultural). In cazul ultimei locatii, anul acesta va fi prezent si Marius Zgaianu si Strajerii Bucovinei.

Tot pe 31 decembrie vor avea loc festivaluri si la Scobinti, de la ora 9.30, in fata primariei, si mai tarziu, de la ora 15.30, in comuna Deleni. Localnicii nu trebuie sa rateze acest spectacol. Pe langa traditii, invitatii de onoare vor fi Marius Zgaianu si Calin Brateanu, interpreti de muzica populara din zona Bucovinei.

Anul viitor, pe 3 ianuarie, orasul Hirlau va asteapta de la ora 11.00 la un spectacol de iarna de pomina. Scena va fi amplasata in apropierea restaurantului Raresoaia, iar anul acesta se anunta o editie speciala.

Slider