26.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
26.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Ce faci când curge apa în casă. Povestea incredibilă a unui păşcănean

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Ce poţi să faci, la cine apelezi dacă îţi curge apă în casă? Deşi pare o problemĂ banală pentru unii păşcăneni este de nerezolvat. Este şi cazul lui Dumitru Pascu de la blocul M1 din zona Deal. Bărbatul povesteşte că de trei ani de zile, o conducta de apă care trece prin bucătărie este spartă. Apa se prelinge pe pereţi iar gospodarul nostru stă cu găleţile în mijlocul casei. De supărare, nici nu a vrut să mai achite apă consumată, de câţiva ani de zile, iar acum nu are contract de furnizare. El susţine că de-a lungul vremii a cerut ajutorul instalatorilor de la Prest Serv Apă dar nimeni nu a venit să îi rezolve problema. Apoi a mers, de mai multe ori, în audiențe la Primărie dar nici acolo nu a găsit ințelegere.

PROBLEME FAMILIE CU APA

Până la urmă a venit o echipa de la RAGCL care a constatat că nu sunt pierderi de apă ci este vorba de un condens. Nemulţumit de răspuns, la început de an, bărbatul şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus la Apa Vital. Nici societatea ieşeană nu i-a rezolvat problema pentru că nu presteaza astfel de servicii. Mai mult, noul operator i-a pus în vedere să îşi achite datoriile la apă.

Dacă este vorba despre casa sau apartamentul dumeavoastră, în astfel de cazuri trebuie să va rezolvaţi singuri problemele, apelând la un meşter sau o societate care prestează astfel de servicii.

Dacă problemele sunt pe casa scării acestea sunt de competenţa tuturor locatarilor sau a asociaţiei de proprietari,  acolo unde este.

La Paşcani astfel de servicii sunt prestate de RAGCL sau de societăţi comerciale de profil, dar contra-cost. Muncitorii de la regia de termoficare intervin, atât pe reţelele de încălzire cât şi pe cele de apă şi canalizare, dacă sunt solicitaţi.

Apa Vital nu prestează astfel de servicii, în nici o localitate din judeţ, decât pe domeniul public, până la intrarea în bloc.

Menţionăm că pentru intervenţiile pe reţele din bloc trebuie închisă apa din căminul de la intrare. Operatorul ieşean spune că în astfel de situaţii nu trebuie obţinută nici o aprobare ci locatarii trebuie sa fie informaţi că se întrerupe apa pentru executarea unor lucrări. De regulă, cheile de acces la cămin se află la reprezentantul de scară sau la unul dintre locatari, nu la prestatorii de servicii.

tarife servicii ragcl

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.1 ° C
28 °
23.2 °
69 %
1.8kmh
20 %
mar
28 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI