More

  Ce fac elevii cu telefoanele la ore

  Array

  Reguli noi pentru elevi la începerea noului an şcolar. Ei nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor de curs iar regulamentele şcolare au fost modificate în acest sens, la cererea Ministerului Educaţiei. De exemplu la Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu din Paşcani în fiecare sală de clasa a fost amenajata câte o cutie unde elevii trebuie să îşi lase telefoanele mobile la începutul fiecărei ore. Sunt şi excepţii atunci când profesorii permit folosirea terminalelor în interes didactic.
  În alte şcoli astfel de reguli au fost implementate încă din anul şcolar trecut cum ar fi de exemplu la Colegiul Tehnic CF Unirea din Paşcani. Aici majoritatea elevilor s-au conformat dar alţii au găsit soluţii alternative: au venit la şcoală cu două telefoane unul pentru a fi predate altul pentru a fi folosit în timpul orelor.
  O altă noutate este faptul că elevii nu mai au voie să facă “de serviciu” la şcoală. Aceste sarcini sunt preluate exclusive de profesori la solicitarea ministrului Educaţiei. Unii directori cred că măsură este binevenită, alţii nu, pe motiv că elevii învăţau să îşi asume responsabilităţi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet