9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Ce fac elevii cu telefoanele la ore

Reguli noi pentru elevi la începerea noului an şcolar. Ei nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor de curs iar regulamentele şcolare au fost modificate în acest sens, la cererea Ministerului Educaţiei. De exemplu la Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu din Paşcani în fiecare sală de clasa a fost amenajata câte o cutie unde elevii trebuie să îşi lase telefoanele mobile la începutul fiecărei ore. Sunt şi excepţii atunci când profesorii permit folosirea terminalelor în interes didactic.
În alte şcoli astfel de reguli au fost implementate încă din anul şcolar trecut cum ar fi de exemplu la Colegiul Tehnic CF Unirea din Paşcani. Aici majoritatea elevilor s-au conformat dar alţii au găsit soluţii alternative: au venit la şcoală cu două telefoane unul pentru a fi predate altul pentru a fi folosit în timpul orelor.
O altă noutate este faptul că elevii nu mai au voie să facă “de serviciu” la şcoală. Aceste sarcini sunt preluate exclusive de profesori la solicitarea ministrului Educaţiei. Unii directori cred că măsură este binevenită, alţii nu, pe motiv că elevii învăţau să îşi asume responsabilităţi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow