More

  Ce e de făcut? MAE român: Evitaţi Turcia! – Firmele de turism: Mergeţi fără grijă!

  Array

  Potrivit şefului Aeroportului, doar două familii şi-au amânat sejururile în Turcia, avioanele de la Iaşi plecând în continuare pline spre Antalya.

  Ieşenii aflaţi în vacanţă în Turcia trebuie să evite cea mai mare parte a teritoriului acestei ţări, ca şi numeroase puncte de interes turistic. Ministerul Afacerilor Exerne a emis o alertă de călătorie ca urmare directă a stării de urgenţă proclamate în Turcia pentru viitoarele trei luni şi a faptului că situaţia de securitate rămâne instabilă.

  Românilor li se recomandă să evite orice deplasare în zona de sud-est a ţării şi în apropierea frontierelor cu Siria şi Irak, din cauza riscurilor ridicate de acţiuni teroriste. Din acelaşi motiv, numeroase puncte din capitala Turciei, Ankara, şi din Istanbul sunt de evitat. În cele două oraşe au avut loc în acest an cinci atentate majore, soldate în total cu peste 120 de morţi şi 300 de răniţi.

  „Cetăţenii aflaţi în vizită sau în tranzit în aceste oraşe, în special Ankara – cartier Kizilay bulevardul Tunali, Istanbul – pieţele Taksim şi străzile adiacente, bulevardul Istiklal şi cartierul Kadikoy, Sultanahmet şi zona Bazar, Izmir şi în alte zone turistice intens frecventate din Turcia trebuie să dea dovadă de maximă prudenţă în această perioadă, evitând locurile aglomerate din spaţiile publice şi de interes turistic. Se recomandă insistent cetăţenilor români care călătoresc la Istanbul să evite staţionarea prelungită în zonele turistice principale, în apropierea centrelor comerciale sau a secţiilor de poliţie, iar în contextul observării unor colete suspecte, să părăsească de urgenţă zona în care se află“, se menţionează în alerta MAE.

  Pentru cetăţenii români care se deplasează în străinătate este disponibilă aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă“, care poate fi descărcată gratuit în App Store şi Google Play.

  Până în prezent nu s-au înregistrat incidente în Antalya, spre care există curse aeriene directe din Iaşi, şi nici în celelalte staţiuni turistice de pe Riviera turcă, firmele de turism recomandând în continuare călătoriile în Turcia. MAE recomandă totuşi vigilenţă şi prudenţă şi în aceste zone. Conform reprezentanţilor Aeroportului, doar două familii şi-au anulat vacanţa programată în Antalya.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?

  Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă...

  Streinu-Cercel îți dă vestea cea mare: „Obligatorie până în 2023”!

  Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca va rămâne obligatorie în continuare...

  Costul suplimentar lunar în 2021 cu un angajat plătit cu salariul minim pe țară este de 72 de lei.

  Companiile vor avea în 2021 un cost suplimentar lunar de 72 de lei pentru fiecare persoană plătită cu salariul minim brut pe țară, după...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI