More

  Ce cred păşcănenii despre soarta transportului public local

  Păşcănenii au altă părere faţă de administraţia locală, privitor la soarta serviciului de transport public local aflat în prezent în administrarea RAGCL, regie aflată în procedura de insolventa.

  Dacă reprezentanţii Primăriei au lăsat să se înţeleagă că societatea de salubritate ar putea prelua şi acest serviciu iar consilierii tot amâna o decizie concretă pe acesta temă, 47% din respondenţii unui sondaj de opinie propus de BIT TV au raspuns că cea mai bună soluţie ar fi externalizară serviciului. “Privatizarea” transportului public local ar însemna de fapt doar darea în administrare pe o perioadă de timp unui operator de transport dar şi controlul prin votul consilierilor asupra tarifelor biletelor şi impunerea unui plan de investiţii pentru modernizarea serviciilor.
  De asemenea 21% dintre participanţii la sondaj cred că cel mai bine ar fi că transportul în comun să rămână în administrarea RAGCL, ca şi până acum, chiar dacă regia se îndreaptă spre faliment iar 17% arata că municipalitatea ar trebui să înfiinţeze o nouă societate comercială, cu acest obiect de activitate.
  Cei mai puţini din respondenţi doar 14% cred că ar fi o idee bună că serviciul de transport să fie preluat de actuala societate de salubritate, aflată tot în subordinea Consiliului Local, societate care si-a extins obiectul de activitate in acest sens. CLP Ecosalubritatea SA Paşcani va rămâne peste câteva săptămâni fără obiect de activitate, după ce operatorul desemnat de Asociaţia Judeţeană ADIS va preluarea colectarea şi transportul gunoiului menajer.
  Sondajul de opinie a fost postat pe site-ul de ştiri bittv.info, începând cu data de 6 iunie, timp de o lună de zile. Au răspuns 523 de persoane.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Atenție șoferi! O parte din strada Grădiniţei este inchisa pentru asfaltare. Traficul a fost deviat pe strada Crinilor

  Lucrările de asfaltare continuă la Pașcani. După ce săptămâna trecută a fost turnat un strat de covor asfaltic pe străzile Ştefan cel Mare şi...

  Străzi pregătite pentru asfaltare. Lucrările încep săptămâna viitoare

  Primăria Paşcani anunţa că săptămâna viitoare încep lucrările de asfaltate şi pe străzile Calea Iașului, Tudor Vladimirescu din Sodomeni și Fundac Fântânele. În aceste...

  Se simplifică procesul de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor

  Vineri, 10 iulie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul MAI, au loc declarații de presă referitoare la noile reglementări pentru simplificarea procesului de...

  Opinii