16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Ce cred cetăţenii despre indemnizaţiile consilierilor

Păşcănenii au părerile împărţite în legătură cu indemnizaţiile consilierilor locali,  în urma unui sondaj de opinie realizat pe site-ul bittv.info. O parte dintre ei sunt de acord că aleşii locali să aibă veniturile din bugetul local mărite la nivelul maxim prevăzut de lege, 10% din indemnizaţia primarului, alţii cred că aceasta ar trebuie să fie simbolică, de doar 1%, conform propunerii făcută de consilierul PMP Sorin Olariu. Mai mult, 30% dintre votanţii sondajului cred că cei 19 consilieri păşcăneni nu îşi merita indemnizaţiile.
Şi cetăţenii intervievaţi pe stradă au opinii diferite pe acesta tema. Unii sunt de acord că cei care au fost trimişi să le reprezinte interesele să fie plătiţi decent alţii cred că pentru prestaţia din Consiliul Local nu merita nici un ban.

Consilierii păşcăneni nu şi-au mai încasat indemnizaţiile din luna iulie. Asta deoarece, cei din opoziţie au refuzat să aprobe proiectul privind cuantumul acesteia şi numărul minim de şedinţe la care trebuie să participe, pe motiv că ar fi o situaţie de incompatibilitate. De cealaltă parte primarul Dumitru Pantazi spune că ar fi necesară o hotărâre prin care consilierii să îşi stabilească singuri indemnizaţiile, lla fel  ca in Parlamentul Romaniei.  Ele pot fi la limita maximă de 942,5 lei brut, adică 10% din indemnizaţia primarului sau mai mici.
Sincron primar emisiune despre indemnizaţii
Problema va fi rediscutata în şedinţa următoare iar dacă nu va fi rezolvată consilierii risca să rămână fără indemnizaţii pentru a doua jumătate a acestui an.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow