4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Ce condiții trebui să respecte comercianții pentru amenajarea unor terase pe esplanadă

Au fost stabilite condițiile pe care comercianții trebuie să le respecte pentru a-și extinde afacerile pe timpul verii, prin amenajarea unor terase în zona deal sau vale a municipiului.

Astfel, dacă ești administratorul unui bar, al unei pizzerii sau al unui restaurant aflat în proximitate, poți depune la sediul Primăriei Pașcani o cerere temporară de închirere, alături de un dosar. Printre acte trebui să se regăsească o copie după certificatul fiscal, o copie după cartea de identitate a administratorului, o declarație de la notar conform căreia societatea nu este în faliment sau reorganizare finaciară, un certificat fiscal precum că nu are datorii, dar și o schiță a terenului care urmează să fie închiriat, realizată de un specialist.

Reamintim că, în conformitate cu spusele celor din administrația locală, fiecare terasă ar urma să dispună de o suprafață de 21 mp sau multiplul acestei cifre.

În cazul în care toate actele sunt depuse în bună ordine, contractul urma să fie încheiat în termen de o săptămână.

Menționăm că până în prezent au fost trimise către administrația locală 10 cereri, din care opt rezolvate.

Contractul de închiriere poate fi încheiat pe o durată de șase luni, iar comercianții ar urma să facă plata lunar, tariful stabilit fiind de 0.6 lei/mp pe zi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow