-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Ce bani primesc şcolile pentru lucrările de dezinfecţie

Aproape toate unităţile şcolare din municipiul Paşcani au început lucrările de dezinfectare şi igienizare, pe fondul epidemiei de coronavirus. Unele au achiziţionat doar materialele necesare şi au făcut dezinfecţia cu proprii salariaţi, altele au apelat la firme de specialitate şi aşteaptă sprijin financiar de la bugetul local.

De exemplu la Colegiul Mihail Sadoveanu, de când au fost suspendate cursurile, au început lucrările de igienizare, iar dezinfecţia urmează să fie făcută cu o firmă de specialitate. La Liceul Miron Costin lucrările de dezinfecţie au fost deja făcute iar la Şcoală Iordache Cantacuzino sunt programate în zilele următoare. De asemenea la Colegiul CF Unirea dezinfectarea sălilor de curs a fost făcută de salariaţii unităţii.
Primăria municipiului Paşcani ( foto : Gabriela Nedelcu – viceprimar)   a anunţat că a trimis în conturile şcolilor finanţările complementare de la bugetul local, bani care pot fi folosiţi pentru astfel de priorităţi. Astfel Colegiul Mihail Sadoveanu, Colegiul „CF Unirea”, Scoala „Iordache Cantacuzino”, Liceul “Miron Costin” Liceul Economic „Nicolae Iorga”, Grupul Şcolar „Mihail Busuioc” şi Şcoala Generală Gastesti au primit în conturile din trezorerie câte 10.000 lei iar Şcoala Generală Lunca şi Grădiniţă nr 3 câte 7000 lei. De asemenea Grădiniţă nr 2 a primit 16 000 lei.
Unele şcoli susţin că banii sunt suficienţi, altele că ar avea nevoie de o suplimentare din fondul de rezervă.

De exemplu directorul Colegiul CF Unirea, profesoara Daniela Orasanu susţine că aproape toţi banii din finanţarea complementară vor fi cheltuiţi pentru plata navetei profesorilor şi că nu vor rămâne bani suficienţi pentru lucrările de dezinfectare.
Menţionăm că în acest an fondul de rezervă al municipiului Paşcani este doar de 50000 lei. Suma poate fi suplimentata de consilierii locali, prin rectificarea bugetului. Banii pot fi accesaţi doar în situaţii de urgenţă, aşa cum se afla România în momentul de faţă, în contextul epidemiei de coronavirus. Preşedinte României a decretat luni starea de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...