10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Ce bani au încasat televiziunile păşcănene de la PSA şi Apa Vital şi pentru ce

Bit TV Paşcani NU incaseaza bani de la APA Vital pentru a susţine interesul societăţii ieşene la Paşcani, aşa cum în mod eronat dezinformează patronul postului de televiziune Actualitatea TV, Răzvan Grecu. Pe parcursul anului trecut operatorul ieşean a trimis spre difuzare pe videotext-ul BIT TV mai multe anunţuri de informare, doar în perioada august – noiembrie 20014, cu privire la modul de facturare a serviciilor de apă şi canalizare. Aceeaşi comandă a fost lansată şi postului de televiziune Actualitatea TV, la solicitarea prestatorului, dar a încetat după o lună de zile. Operatorul ieşean susţine că aceasta campanie de informare nu a fost condiţionată, în niciun fel, de direcţionarea activităţii redacţionale în favoarea APAVITAL şi nu are legătură cu nevoia de finanţare a posturilor de televiziune. Operatorul ieşean a ales BIT TV datorită grilei de programe şi a emisiunilor diverse apreciate de păşcăneni.
Aşadar pentru publicarea anunţurilor de informare a păşcănenilor operatorul ieşean a plătit câte 1150 de lei pe luna postului BIT TV şi 1000 de lei pe luna postului Actualitatea TV.
Situaţia este diferită în ceea ce priveşte plăţile făcute de operatorul local de apă şi canalizare Prest Serv Apa SA, celor două televiziuni locale, pentru serviciile de publicitate. De exemplu lunile trecute postul care sprijină interesele societăţii PSA a încasat suma de 900 de lei iar anul trecut, 7600 lei în timp ce BIT TV, postul care a criticat derapajele manageriale şi furturile de la Prest Serv Apa nu a încasat nici un leu în acest an iar anul trecut suma a fost mult mai mică, de 5780 de lei. Aşadar se poate spune că Actualitatea TV este plătită să apere interesele societăţii locale de apă şi canalizare conform logicii argumentale folosite chiar de patronul televiziunii, Răzvan Grecu.

Comunicat de presă Apa Vital Iaşi,
„Odată cu începerea operării serviciilor de apă şi de canalizare în municipiul Paşcani, având ca data de referinţă 01.07.2014, a fost necesară o informare publică realizată prin multiple metode asupra datelor de contact ale noului operator din Paşcani, asupra avantajelor operării prin intermediu APAVITAL şi asupra a ceea ce au de făcut utilizatorii în raport cu noul operator cu accent pe modalităţile de încheiere a contractelor cu condominiile.
În acest sens au fost produse clipuri publicitare şi s-au identificat 2 entităţi locale care puteau disemina această informaţie.
Au fost făcute comenzi începând cu luna iulie 2014 pentru spaţiu publicitar către BIT TV şi Actualitatea TV în baza preţului solicitat de fiecare din aceste entităţi şi anume 1.150 lei/lună pentru BITTV şi 1.000 lei/lună pentru Actualitatea TV.
Necesitatea comandării acestui spaţiu publicitar a reprezentat-o nevoia de informare publică şi reprezintă o componentă a unui mix de marketing care nu are nicio legătură cu nevoia de finanţare a entităţilor mai sus menţionate. Felul cum îşi calibrează şi diseminează informaţia emitentul face parte din strategia proprie care se bazează pe transmiterea mesajului pe un canal cu o varietate cât mai mare de emisiuni cu tematici diverse care asigură o plajă cât mai diversă a categoriilor de public.
După luna iulie 2014 s-a optat pentru diseminarea mesajelor doar pe un singur canal întrucât dimensiunea grupului ţinta (condominii) nu necesită şi justifica costuri pe mai multe canale.
Astfel s-a continuat emiterea de comenzi către postul BITTV până în luna noiembrie 2014, la un preţ de 1.150 lei/lună, după această lună Campania de informare încetând.
Ulterior nu a mai existat niciun fel de comandă cu caracter publicitar cu postul BITTV. Deasemenea menţionăm că publicarea materialelor publicitare nu a fost condiţionată în niciun fel de direcţionarea activităţii redacţionale în favoarea APAVITAL.”

plati

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow