26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Ce ar trebui să faci cu banii când e inflația mare. În niciun caz nu trebuie să îi ții cash sau în valută

- Advertisement -

Prețurile în creștere pentru bunuri și servicii ne determină să intrăm în banii pe care i-am economisit până acum. Cum nu există o modalitate prin care să evităm inflația, analiștii financiari ne dezvăluie care sunt cele mai bune metode prin care ne putem proteja investițiile în 2022. În niciun caz nu trebuie să ținem banii cash sau în valută.

Ce să faci cu banii, dacă inflația este mare

La nivel mondial este jale. Marea Britanie a anunțat deja că se confruntă cu cea mai mare rată a inflației din ultimele trei decenii (5,4%). Peste Ocean, în SUA, prețul bunurilor și serviciilor a continuat să crească cu un ritm nemaiîntâlnit în ultimii ani, ajungând la 7%. În UE sunt țări care au înregistrat o inflație ce depășește pragul psihologic de 10%: Estonia (12%) și Lituania (10,7%). Cu o rată sub 10%, România este și ea în plutonul statelor cu inflație în creștere, situându-se pe locul al șaselea.

„În România, inflația va fi în continuare „mai mare decât în ultimii 5-8 ani. Vom vedea o rată a inflației care va merge spre 10%. Dacă va depăși acest prag psihologic cu două cifre vom vedea, dar cu siguranță vremurile în care aveam o rată a inflației de 1-2% au apus”, a spus Alexandra Smedoiu, președinta CFA România, asociația analiștilor financiari certificați internațional, pentru Panorama.

De ce să ții economiile la bancă

Deși se preconizează o inflație mare, țara noastră nu va ajunge la nivelul din perioada anilor ’90, cea mai neagră perioadă inflaționistă din istoria post-decembristă a României, susțin analiștii financiari Dragoș Cabat și Adrian Bența. Din moment ce ritmul în care cresc prețurile pentru bunuri și servicii îl depășește pe cel în care se majorează salariile, mulți români se întreabă cum și-ar putea proteja mai bine banii și economiile. Experții recomandă ca, pe parcursul perioadelor inflaționiste, banii să nu fie ținuți cash, ci la bancă sau în câteva forme de investiții.

Continuarea pe playtech.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow