16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Ce ajutoare în bani primesc de la sindicat angajaţii din Învăţământ

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din Iaşi (USLIP) a scos în anul care tocmai se încheie, din buget, suma de 109,801 de lei, bani care s-au dus pentru ajutoare sociale destinate membrilor. 

Beneficiarii sunt 480 de dascăli ieşeni, care au primit între 150 de lei şi 500 de lei pentru maternitate, boală ori deces în familie. Faţă de anul trecut, suma este mai mare cu aproximativ 4.000 de lei, în anul 2014 înregistrându-se un număr de 473 de dascăli ajutaţi cu suma de 106.331 de lei. În 2013, numărul de dascăli care au cerut acest ajutor a fsot însă şi mai mic cu aproape 100. Atunci, un număr de aproape 400 de cadre didactice au primit din bugetul USLIP suma de aproximativ 100.000 de lei. Aceste ajutoare sociale se alocă pentru maternitate (150 de lei), pentru boală (între 200 şi 300 de lei) şi pentru deces (între 200 şi 500 de lei). „Pentru toate situaţiile, ajutorul se acordă o singură dată pe an. În cazul bolilor, nu se acordă ajutor pentru boli profesionale, alergii, boli uşoare precum sinuzite, faringo-laringite, otite, dermatite sau altele. Pentru ca să primească ajutorul social, profesorii trebuie să depună cererile cu ştampila unităţii şcolare la sediul USLIP în maxim 3 luni de la data evenimentului“, a specificat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Ajutorul pentru deces diferă de la caz la caz. Dacă este vorba de decesul soţiei, al soţului ori al unui copil, cadru didactic, membru de sindicat, primeşte 300 de lei. Dacă este vorba de moartea părinţilor acestuia, primeşte 200 de lei, iar dacă vorbim de decesul cadrului didactic, familia acestuia va primi suma de 500 de lei. „Solidaritatea trebuie să fie unul dintre componentele importante ale unui sindicat, noi ne onorăm foarte bine aceste obligaţii. Ne îngrijorează însă numărul mare de decese, naşterile din ce în ce mai puţine şi, din păcate, procentul din ce în ce mai mare al unor forme de cancer la membrii de sindicat.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow