17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Ce activităţi sunt în următoarele zile, la Casa de Cultură din Paşcani

Pascanenii sunt invitati si asteptati la activitatile programate in urmatoarele zile la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu”. Piese de teatru si pentru copii, ateliere de lucru de podoabe traditionale, workshopuri de fotografie, conferinte si prezentari de carte, dar si premierea elevilor care au rezultate la matematica.

Asadar incepand de marti, 26 martie, cu ora 18.00, pascanenii sunt asteptati la institutia culturala la o conferinta si o prezentare de carte „Sa nu ne razbunati” a monarhului Moise Iorgovan de la Manastirea Oasa din judetul Alba. Celor peste 350 de pagini li se adaugă un DVD cu filmele documentare: „Deportările în Siberia”, „Deținuții politici din Basarabia” și „Foametea din Basarabia (1946-1947)”. Pretul este de 12 lei.

In cadrul saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun” ce se desfasoara in perioada 1 – 5 aprilie, toate scolile si gradinitele din oras colaboreaza cu Casa de Cultura din Pascani. Tot in acesta perioada este sarbatorita si „Ziua internationala a cartilor pentru copii”. Actorii institutiei au pregatit pentru micuti, piesa de teatru „Scufita Rosie” pentru data de 3 aprilie, incepand cu orele 10.00 si 12.00.

In perioada 1 – 3 aprilie, profesorul Ana Victoria Filip din Bistrita Nasaud va veni la Pascani, iar doritorii, vor avea prilejul de a confecţiona podoabe tradiţionale.

Proiectul „Monumente uitate” va reveni la Pascani cu o expozitie de fotografie si grafica despre Conacul Cantacuzino – Bratianu, dar si o lectie de istorie si arhitectura prezentate in fata elevilor de la scolile din Pascani de catre studentii si profesorii Facultatilor de Istorie si Arhitectura Bucuresti, care fac parte din Asociatia „Arche”. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow