More

  Ce activități oferă în vacanță, instituțiile de cultură copiilor și tinerilor din Pașcani?

  Array

  Copiii și tinerii se află în plină vacanță și au nevoie de activități utile în care să fie implicați pe această perioadă. În Pașcani, instituțiile de cultură funcționeză după același program ca și pe parcursul anului, aceastea nu sunt în vacanță, așadar teoretic, cei interesați pot participa la activitățile permanente, dar și ocazionale, organizate în cadrul lor.

  La Biblioteca Municipală funcționează cluburi pentru cei de toate vârstele, în activitățile cărora sunt implicați deja peste 50 de copii, iar pe lângă faptul că pot oricând folosi sala de lectură sau pot împrumuta o carte, copiii au ocazia să își aprofundeze cunoștințele de limba engleză sau de șah.

  La Casa de Cultură vin spectacole ocazionale de teatru, fiind programat unul la sfârșitul acestei săptămâni pentru luna iulie, iar în luna august urmează să fie organizat de instituție un spectacol în aer liber, pe data de 15.

  Casa de Cultură funcționează după programul său obișnuit, doar în decursul săptămânii, între orele 9.00-13.00 și 17.00- 20.00, timp în care așteaptă solicitări din partea copiilor și tinerilor pentru desfășurare de activități.În prezent nu există proiecte de acest gen în derulare în cadrul instituției, care să ofere alternative culturale pentru petrecerea vacanței.

  La Clubul Copiilor , activitățile se desfășoară și pe parcursul vacanței în cadrul cluburilor existente pe diferite domenii artistice sau sportive, de luni până vineri între orele 9.00-16.00, iar la solicitarea celor interesați se pot desfășura activități și în week-end.

  O.N.G.-urile din Pașcani au proiecte interesante atât pentru voluntarii lor, cât și pentru cei care doresc să facă parte pe viitor din aceste organizații.
  Astfel cercetașii organizează ieșiri în aer liber și jocuri interactive pentru cele 3 categorii de vârstă, lupișori(ciclul primar), temerari (ciclul gimnazial) și exploratori (ciclul liceal), iar copii și tinerii care fac parte din organizație, pot merge în fiecare an în tabere organizate în stil cercetășesc, dobândind abilități de viață independentă și principii sănătoase.

  Tinerii de la A.T.O.R. organizează tot o dată pe săptămână dezbateri pe teme interesante cu sprijinul parohiilor din localitate și împrejurimi, iar Asociația ”Lumină și dar” desfășoară activitate permanentă cu cei în jur de 20 de beneficiari și pentru perioada de vară, organizate și susținute de voluntari.
  Cei care vor să-i ajute pe cei mici pot deveni voluntari măcar pentru perioada de vară aici, programul fiind de la ora 9.00 la ora 17.00.

  Precizăm că școlile și asociațiile mai organizează pentru perioadele de vacanță, tabere cu tematici diferite și drumeții, la care copiii se pot înscrie luând legătura cu reprezentanții acestor instituții.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet