22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

CCR: Legea care modifică ordonanţa privind salarizarea, constituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, că este constituţională legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, după ce a respins sesizările formulate de PNL şi de Guvern.

Cele două sesizări au fost conexate în acelaşi dosar iar în urma dezbaterilor au fost respinse excepţiile ridicate.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

Guvernul şi 65 de deputaţi liberali au formulat câte o obiecţie de neconstituţionalitate referitoare la Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Premierul Dacian Cioloş preciza, după adoptarea actului normativ, că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate. „Această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare”, explica Cioloş pe 8 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, şi grupul PNL din Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea acestei legi.
Continuarea pe jurnalul.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow