More

  Cazurile ciudate de pacienți țin ocupată activitatea medicilor din CPU

  Array

  Pacienti CPUMedicii din Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal sunt asaltați de cazuri ciudate. Mai exact, în ultimul timp, deși nu suferă de afecțiuni grave, pascanenii doresc tratament în regim de urgență. Astfel cadrele medicale pierd timp și bani cu pacienți care nu înțeleg ce înseamnă un Compartiment de Primiri Urgențe.

  Zilnic, din media de 30 de pacienți care trec prin mâinile personalului din CPU, un număr de minim trei a€“ patru cazuri sunt cel puțin ciudate.

  Spre exemplu, o pășcăneancă de 17 ani s-a prezentat, ieri, la spital
  pentru a primi tratament de urgență. Aceasta le-a explicat medicilor că suferă de acnee și nu știe ce pastile să ia ca să îi treacă afecțiunea dermatologica. Conform protocolului, personalul medical i-a întocmit tinerei o foaie de zi și i-a fost făcut un întreg set de analize, deși aceasta trebuia să se adreseze pentru consult, unui cabinet de dermatologie.

  Un alt exemplu, este cel al unui tânăr de 20 de ani care a fost direcționat către camera de urgență, de medicul de familie, pentru a-i fi testată compatibilitatea corpului, în cazul ingerarii unui medicament prescris.

  Exemplele continuă cu pacienți care acuză tot felul de dureri, mâncărimi sau simptome ciudate dar în urma analizelor se constată că aceștia nu suferă de nici o boală.

  Medicii din CPU atrag atenția cetățenilor care nu suferă de afecțiuni grave ce necesită tratament de urgență, să meargă în funcție de simptome la medicii de familie sau în ambulatoriu la cabinete specializate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI