More

  Cazurile ciudate de pacienți țin ocupată activitatea medicilor din CPU

  Array

  Pacienti CPUMedicii din Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal sunt asaltați de cazuri ciudate. Mai exact, în ultimul timp, deși nu suferă de afecțiuni grave, pascanenii doresc tratament în regim de urgență. Astfel cadrele medicale pierd timp și bani cu pacienți care nu înțeleg ce înseamnă un Compartiment de Primiri Urgențe.

  Zilnic, din media de 30 de pacienți care trec prin mâinile personalului din CPU, un număr de minim trei a€“ patru cazuri sunt cel puțin ciudate.

  Spre exemplu, o pășcăneancă de 17 ani s-a prezentat, ieri, la spital
  pentru a primi tratament de urgență. Aceasta le-a explicat medicilor că suferă de acnee și nu știe ce pastile să ia ca să îi treacă afecțiunea dermatologica. Conform protocolului, personalul medical i-a întocmit tinerei o foaie de zi și i-a fost făcut un întreg set de analize, deși aceasta trebuia să se adreseze pentru consult, unui cabinet de dermatologie.

  Un alt exemplu, este cel al unui tânăr de 20 de ani care a fost direcționat către camera de urgență, de medicul de familie, pentru a-i fi testată compatibilitatea corpului, în cazul ingerarii unui medicament prescris.

  Exemplele continuă cu pacienți care acuză tot felul de dureri, mâncărimi sau simptome ciudate dar în urma analizelor se constată că aceștia nu suferă de nici o boală.

  Medicii din CPU atrag atenția cetățenilor care nu suferă de afecțiuni grave ce necesită tratament de urgență, să meargă în funcție de simptome la medicii de familie sau în ambulatoriu la cabinete specializate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp