14.1 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Cazurile ciudate de pacienți țin ocupată activitatea medicilor din CPU

Pacienti CPUMedicii din Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal sunt asaltați de cazuri ciudate. Mai exact, în ultimul timp, deși nu suferă de afecțiuni grave, pascanenii doresc tratament în regim de urgență. Astfel cadrele medicale pierd timp și bani cu pacienți care nu înțeleg ce înseamnă un Compartiment de Primiri Urgențe.

Zilnic, din media de 30 de pacienți care trec prin mâinile personalului din CPU, un număr de minim trei a€“ patru cazuri sunt cel puțin ciudate.

Spre exemplu, o pășcăneancă de 17 ani s-a prezentat, ieri, la spital
pentru a primi tratament de urgență. Aceasta le-a explicat medicilor că suferă de acnee și nu știe ce pastile să ia ca să îi treacă afecțiunea dermatologica. Conform protocolului, personalul medical i-a întocmit tinerei o foaie de zi și i-a fost făcut un întreg set de analize, deși aceasta trebuia să se adreseze pentru consult, unui cabinet de dermatologie.

Un alt exemplu, este cel al unui tânăr de 20 de ani care a fost direcționat către camera de urgență, de medicul de familie, pentru a-i fi testată compatibilitatea corpului, în cazul ingerarii unui medicament prescris.

Exemplele continuă cu pacienți care acuză tot felul de dureri, mâncărimi sau simptome ciudate dar în urma analizelor se constată că aceștia nu suferă de nici o boală.

Medicii din CPU atrag atenția cetățenilor care nu suferă de afecțiuni grave ce necesită tratament de urgență, să meargă în funcție de simptome la medicii de familie sau în ambulatoriu la cabinete specializate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow