20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Cazuri și necazurile săptămânale, de la audiențe – locuri de muncă, ajutoare sociale și de urgență

Cazuri și necazurile săptămânale, de la audiențe – locuri de muncă, ajutoare sociale și de urgență

Nu este săptămâna ca cetățenii Municipiului și nu numai să nu solicite de la administrația locală din Pașcani ajutor bănesc, de urgență, de încălzire, de punere în posesie sau locuri de muncă și de veci în cimitir. Se încearcă rezolvarea problemelor, însă majoritatea dintre necazurilor oamenilor nu țin de conducerea orașului. Astăzi, audiențele au fost ținute de viceprimarul Gabriela Nedelcu.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT. 

Pe listele audienței din această săptămână s-au înscris 10 cetățeni, cu aceleși probleme ca de fiecare dată. Un caz este a acestei femei, mamă a patru copii, dintre care și minori. Ea spune că nu mai are bani cu ce să-și întrețină copiii la școală și că singurul venit este alocația lor. A primit ajutor social, însă venitul i-a fost stopat după ce a fost descoperită că are pământ, fiind unul dintre moștenitori a unui case și pământ agricol, de care spune că nu beneficiază.

La audiențe a fost prezent și Adrian Hariga, șeful Compartimentului de Asistență Socială care i-a răspuns că pentru a vedea situația de fapt se va face o anchetă socială și că trebuie să renunțe ca fiind moștenitoare din certificat care atestă acest lucru.

De asemenea, viceprimarul Gabriela Nedelcu i-a sugerat să facă cursuri de reconversie și recalificare profesională pentru a se putea angaja mai ușor și pentru a avea un alt venit în casă.

Acest bărbat din Sirețel s-a adresat aleșilor locali în cadrul audiențelor pentru a munci în agricultură. El vrea să muncească însă, spune că nu găsește mai ales c[ nu mai este în floarea vârstei. A fost dirijat de autoritățile locale către Agenția penru Ocuparea a Locurilor de Muncă Pașcani dar și la firmele de profil.

De pe lista celor care s-au înscris la audiențe sunt și bătrâni care solicită să beneficieze de ajutor la încălzire, ajutor de urgență în bani pentru cumpărare de medicamente ori ajutor de înmorântare. De asemenea, un cetățean a venit să solicite un loc de veci.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow