1.6 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Cazuri și necazuri la audiențe. Un bărbat de 70 ani vrea să muncească în folosul comunității pentru că nu are bani să plătească amenzile

Cazuri și necazuri la audiențe.  Un bărbat de 70 ani vrea să muncească în folosul comunității pentru că nu are bani să plătească amenzile

Bani pentru de ajutor de înmormântare, pentru medicamente sau lămuriri privind completarea diferitelor actele pentru dosare sau de fond funciar sunt cele mai frecvente situații prezentate de cetățenii Municipiului atunci când vin la audiențele săptămânale ce au loc la sediul Primăriei din Pașcani. Astăzi, 08 februarie a venit rândul viceprimăriței Gabriela Nedelcu alături de echipă să găseasc soluții pentru pășcăneni. Numărul celor înscriși pe liste a fost de 14, mai mult comparativ cu ultimele săptămâni.

Nu are bani să plătească amenzile primite în ultimii ani și a venit la audiențele săptămânale pentru a cere administrației locale ca respectivii banii să fie transformați în ore pentru a face muncă în folosul comunității, dacă e posibil așa ceva. Este cazul unui pășcănean ce acum are 70 de ani și venituri foarte mici, astfel nu are de unde achita dările către stat. După ce și-a prezentat problema, bărbatul a fost sfătuit să meargă la Finanțele Publice Locale pentru a scoate actele care arată suma totală de plată și de aici, dacă se poate face ceva privind solicitarea lui.

Un alt caz este a unui bărbat de vârsta a doua, divorțat, bolnav, fără loc de muncă și cu datorii la utilități. Chiar dacă a căutat un loc de muncă, spune că din cauza vârstei și a bolilor de care suferă, nimeni nu îl angajează. Nu a beneficiat de ajutor social și a venit să ceară lămuriri cum să facă dosarul și ce acte îi trebuie. A fost coordonat de Adrian Hariga de la Compartimentul de Asistență Socială din incinta Primăriei Pașcani.

Un alt ajutor a fost solicitat de către o familie din Municipiu care nu are cu ce să-și îngroape copilul după ce a fost găsit mort în casă, la câteva ore de la deces. Descoperirea a fost făcute de mama acestuia care a solicitat de urgență ajutor medical. Nu s-a mai putut face nimic. La fața locului au venit oamenii legii pentru cercetări. Corpul neînsuflețit este la IML Iași, pentru necropsie urmând să aibă loc înmormântarea. Bărbatul care a murit avea 47 ani și era cunoscut cu probleme de sănătate. Locuia singur într-o cameră de cămin.

Au mai fost cazuri pentru lămurirea unor acte privind fondul funciar.

Se știe că în fiecare zi de joi la Pașcani sunt audiențe. Astăzi, 08 februarie s-au prezentat 14 persoane cu diferite necazuri și probleme.

Încercăm prin compartimentele administrației locale să venim cât putem de mult în sprijinul cetățenilor care solicită ajutor și nu numai. În funcție de problemele prezentate se fac anchete sociale sau se iau alte măsuri ce se impun conform legii.a precizat viceprimarul Gabriela Nedelcu ce astăzi a stat de vorbă cu cetățenii.

Menționm că persoanele ce doresc să se înscrie la audiențele săptămânale o pot face zilnic, în timpul programului de lucru, la Ghișeul Unic din incinta Primăriei Pașcani. Întâlnirile au loc în fiecare zi de joi atunci când poate fi prezent primarul, viceprimarul, secretarul sau administratorul public.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI