1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Cazuri de hepatită la Spitalul de Urgență Pașcani

Sectia de Boli Infectioase PascaniAu aparut primele cazuri de hepatita la Spitalul de Urgenta Pascani. Zilele trecute, doi copii in varsta de 10 ani si un tanar de 22 ani din Pascani s-au prezentat la medici cu simptome ale virusului hepatic.

In cazul tanarului, analizele au confirmat ca acesta are hepatita A dar in cazul celor doi minori se asteapta rezultatele.

Copii unul din Stolniceni – Prajescu iar celalalt din Tatarusi au fost adusi de parinti la Sectia de Boli Infectioase dupa ce au inceput sa se simta rau si sa aiba varsaturi. In urma analizelor, cadrele medicale au constatat ca baietii
s-au infectat cel mai probabil dupa ce au mancat alimente si fructe fara a le spala cum trebuie.

Potrivit acestora, este posibil sa mai apara si alte cazuri in perioada urmatoare mai ales ca elevii in mediul rural obisnuiesc sa imparta fructele care de obicei sunt murdare si astfel boala se poate transmite de la un copil la altul.

Medicii atrag inca odata atentia, atat adultilor cat si celor mici, sa spele de mai multe ori orice aliment sau fruct pe care il mananca acelasi lucru fiind valabil si pentru igiena mainilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow