13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Caz revoltător. Tânără bătută cu bestialitate, internată de urgență. Agresorul cercetat penal la sesizarea medicului

Caz revoltător la Spitalul de Urgenţă din Paşcani. O tânăra în vârstă de 23 ani a fost bătută cu bestialitate de soţul ei. În urma unui scandal pe fondul consumului de alcool femeia s-a ales cu o mână şi câteva coaste rupte şi traumatisme la coloană. Tânăra a scăpat cu viaţă şi a fugit acasă la părinţi, în Todirești. Apoi a cerut ajutorul medicului de familie din comună. Când a văzut cât de rău este bătută doctorul a chemat Poliţia apoi a trimis-o la Spitalul din Paşcani.

Tânăra nu a depus deocamdată nici o plângere împotriva agresorului. Aşa se întâmplă de cele mai multe ori chiar dacă victimele rămân uneori mutilate pe viaţă fizic sau psihic. Totuşi în acest caz agresaorul s-a ales cu dosar penal după ce oamenii legii s-au autosesizat.
Acest caz revoltător aduce în atenţie un fenomen îngrijorător. Potrivit statisticilor, violenţa domestică este, la nivel mondial, principala cauza de mortalitate a femeilor cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, înaintea conflictelor armate, a cancerului sau a accidentelor rutiere . Începând din anul 1999, pe 25 noiembrie este marcată „Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor”, un bun prilej pentru a aduce în atenţia opiniei publice acesta problema.

Pentru prevenirea violenţei domestice în România a fost îmbunătăţită legislaţia şi au fost înfiinţate instituţii sau organizaţii pentru acordarea de asistenţă şi ajutor victimelor. Din păcate foate puţine dintre victime apelează la astfel de servicii. În astfel de cazuri agresorii riscă pedepse cu închisoare până la doi ani de zile.

Potrivit unui studiu realizat în iulie 2013 la nivel naţional, peste 40% dintre români au auzit de cazuri de violenţă în familie printre cunoscuţii lor. Dintre aceştia, 70% au declarat că victima violenţei fusese soţia şi doar 4,4% au declarat că soţul fusese supus violenţei domestice. Potrivit altor date oficiale, provenind de la Inspectoratul General al Poliţiei Române în ultima perioada a crescut cu 10% numărul sesizărilor privind infracţiunile de violenţă în familie. Cu toate acestea, din totalul infracţiunilor sesizate, doar în 22,6% din cazuri s-a dispus începerea urmăririi penale, femeile nefăcând plângeri din motive de teamă, financiare, sentimentale sau legate de protejarea copiilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow