1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Caz disperat la Paşcani: bărbat condamnat la moarte din cauza greutăţii

caz 1

Viata grea pentru un barbat din Pascani. Desi are doar 44 de ani, studii superioare si stie mai multe meserii, nu reuseste sa isi gaseasca un loc de munca. Asta deoarece, cel in cauza, cantareste peste 200 de kg, iar angajatorilor le este frica sa il primeasca din motive de sanatate. Barbatul cu greutate se numeste Costel Lupascu, a urmat o facultate in minerit, dar s-a specializat si in alte meserii: contabil, inspector de protectia muncii si agent de vanzari.

Pana in anul 2011 isi putea purta singur de grija, cu banii castigati putand sa duca un trai decend. Imediat dupa moartea mamei sale a inceput sa se ingrase, nu din cauza consumului excesiv de mancare, ci a unei boli care s-a declansat pe fondul supararii si stresului. In nici un an de zile a pus pe el peste 100 de kg, iar la scurt timp a inceput sa aiba probleme cu inima si ficatul. Acum sufera si de diabet si tensiune arteriala, iar oasele abia mai fac fata greutatii corpului.

caz 2

Din aceste motive barbatul a ajuns in culmea disperarii. Singur si lipsit de ajutor, barbatul sustine ca este dispus sa munceasca orice numai sa aiba cu ce sa se intretina. Asta deaorece ajutorul social de 136 de lei si pensie medicala de doar 33 de lei nu ii ajung nici macar pentru cumparare medicamentelor lunare.

Mai exact, Costel Lupascu este condamnat la moarte chiar de societatea din care face parte, nu pentru ca nu vrea sau nu poate sa munceasca, ci pentru modul cum arata.

Barbatul sustine ca are nevoie si de o operatie pentru micsorarea stomacului. Interventia chirurgicala poate fi facuta in Romania, insa costurile s-ar ridica la peste 8 000 de euro. Serviciul de Asistenta Sociala de la Primaria Pascani cunoaste acesta problema, dar nu poate sa dea de la bugetul local decat cel mult 1 000 de euro. Pentru restul sumei, barbatul face apel la bunavointa pascanenilor sau a unei fundatiei. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow