15.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Tânără violată, după discotecă. Autorii au fost arestați, unul este minor

Caz cutremurător la Butea: o fată de 17 ani a fost violată sâmbătă noaptea de doi tineri de la ea din comună, unul dintre ei, fiind și el minor. După ce au fost la discotecă, băieții au determinat-o să meargă la domiciliul unuia dintre ei, unde au obligat-o să întrețină relații sexuale.
Minora, speriată, după ce a scăpat din mâinile lor a sunat imediat la poliție.
Sesizarea a fost înregistrată pe data de 9 august, chiar în noaptea incidentului, iar cei doi au fost prinși în cadrul unei acțiuni a poliției din această perioadă.

Ștefan Florin B. și Ciprian D. au fost arestați ieri de polițiști pentru 30 de zile și predați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.
Datorită faptului că în acest caz sunt implicați 2 minori, nu se pot obține mai multe informații oficiale până la terminarea cercetărilor.

Precizăm că la nivel mondial, 36% dintre femei s-au confruntat cu agresiuni sexuale, cele mai multe dintre ele fiind minore, iar o statistică recentă din România arată că numărul violurilor este în creștere în ultimii ani, anul trecut fiind înregistrate peste 1200 de cazuri.
Psihologii atrag atenția că de fapt numărul real al violurilor ar putea fi dublu, luând în calcul că multe dintre situații nu sunt reclamate de victime, fie din cauza impactului public, fie de frică.

Potrivit unor surse din Direcţia Judiciară a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în peste 30% din cazurile de viol, victimele nu au mers până la capăt în acuzarea făptaşilor, ci şi-au retras plângerile. În plus, şi mai şocant, în 20-25% din cazuri ancheta nu s-a finalizat cu trimiterea în judecată.
Așadar, în situația în care aproximativ una din trei victime îşi retrage plângerea, nu există garanţia pedepsirii faptelor nici pentru victimele care reușind să treacă peste implicațiile sociale, merg în instanță până la capăt, așteptând să fie luate măsuri din partea autorităților.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...