More

  Tânără violată, după discotecă. Autorii au fost arestați, unul este minor

  Array

  Caz cutremurător la Butea: o fată de 17 ani a fost violată sâmbătă noaptea de doi tineri de la ea din comună, unul dintre ei, fiind și el minor. După ce au fost la discotecă, băieții au determinat-o să meargă la domiciliul unuia dintre ei, unde au obligat-o să întrețină relații sexuale.
  Minora, speriată, după ce a scăpat din mâinile lor a sunat imediat la poliție.
  Sesizarea a fost înregistrată pe data de 9 august, chiar în noaptea incidentului, iar cei doi au fost prinși în cadrul unei acțiuni a poliției din această perioadă.

  Ștefan Florin B. și Ciprian D. au fost arestați ieri de polițiști pentru 30 de zile și predați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.
  Datorită faptului că în acest caz sunt implicați 2 minori, nu se pot obține mai multe informații oficiale până la terminarea cercetărilor.

  Precizăm că la nivel mondial, 36% dintre femei s-au confruntat cu agresiuni sexuale, cele mai multe dintre ele fiind minore, iar o statistică recentă din România arată că numărul violurilor este în creștere în ultimii ani, anul trecut fiind înregistrate peste 1200 de cazuri.
  Psihologii atrag atenția că de fapt numărul real al violurilor ar putea fi dublu, luând în calcul că multe dintre situații nu sunt reclamate de victime, fie din cauza impactului public, fie de frică.

  Potrivit unor surse din Direcţia Judiciară a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în peste 30% din cazurile de viol, victimele nu au mers până la capăt în acuzarea făptaşilor, ci şi-au retras plângerile. În plus, şi mai şocant, în 20-25% din cazuri ancheta nu s-a finalizat cu trimiterea în judecată.
  Așadar, în situația în care aproximativ una din trei victime îşi retrage plângerea, nu există garanţia pedepsirii faptelor nici pentru victimele care reușind să treacă peste implicațiile sociale, merg în instanță până la capăt, așteptând să fie luate măsuri din partea autorităților.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet