23 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Caz mortal de tetanos la Spitalul de Urgență Pașcani

Spitalul de UrgentaCaz istoric la Spitalul de Urgenta Pascani. In a doua jumatate a lunii mai, o pacienta care a ajuns la spital din cauza unei plagi suprainfectate, a fost diagnosticata ca purtand temuta boala numita tetanos.

Potrivit conducerii unitatii medicale, acesta este primul caz inregistrat in ultimii 10 – 15 ani.

Femeia, in varsta de 75 de ani, din comuna Vanatori, s-a prezentat la spital, cu o plaga complexa la unul din genunchi, in stare avansata de infectie. Declarativ aceasta a precizat personalului medical ca s-a taiat in gospodarie, in urma cu doua saptamani.

Cand au vazut cum arata membrul inferior al batranei, medicii i-au administrat imediat vaccinul antitetanos, dar la cateva zile, pe data de 20 mai, aceasta a fost redirectionata de urgenta la Clinica de Boli Infectioase Iasi, din cauza simptomelor corespunzatoare unei infectii cu bacilul tetanic. Mai exact, din cauza microbului, muschii de pe fata pacientei se contractau necontrolat.

Odata internata la spitalul din Iasi, femeia a fost supusa unor analize care au durat 10 zile si care au demonstrat ca sufera de tetanos.

Din nefericire, in urma cu cateva zile, pacienta care avea putine sanse de supravetuire s-a stins.

Bacilul tetatanic care provoaca boala numita tetanos traieste mai ales in pamant si pe obiecte din metal ruginite, iar de aceea este mai mult decat recomandat ca atunci cand pacientii sufera anumite plagi de orice dimensiune este necesar sa se prezinte la spital si sa faca vaccinul ATPA, impotriva acestei boli.

Afectiunea odata instalata in corp, se manifesta prin contractii foarte violente ale muschilor care duc pana la ruperea oaselor si la insuficiente respiratorii fatale.

Directorul medical, Diana Acsinte, a precizat ca factorul principal care a dus la raspandirea tetanosului in corpul batranei a fost perioada indelungata de timp de cand s-a produs incidentul si pana aceasta a ajuns la spital.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow