0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Caz antologic: primarul și soția au dat divorț DIN DRAGOSTE DE FUNCȚII

Divorţat de frica incompatibilităţii, primarul din Tătăruşi trăieşte cu fosta soţie sub acelaşi acoperiş. Costel Iosub şi fosta soţie, secretara CL Tătăruşi, spun peste tot că au divorţat pentru că nu se mai înţelegeau. Legea incompatibilităților a apărut în aprilie 2001, iar ei în iulie s-au despărțit. Dar stau sub același acoperiș și tot satul spune că trăiesc împreună. Cei doi se apără: „Avem intrări separate”.

primar tatarusi si stia

Dragoste în ilegalitate. Aşa poate fi definită relaţia primarului din comuna ieşeană Tătăruşi, Costel Iosub, cu fosta soţie, secretara Consiliului Local. De frica unui articol al legii Administraţiei Publice, care spune că secretarul CL nu poate fi soţ, soţie sau rudă de gradul I cu primarul sau viceprimarul, cei doi au rupt relaţia legală cu ani în urmă. Cei doi neagă vehement că ar fi vreo legătură între legea emisă în aprilie 2001 şi divorţul pronunţat în iulie acelaşi an. Totuşi, cei doi împart încă aceeaşi casă şi oamenii din sat spun că sunt divorţaţi doar în acte.

Căsătoriţi din 1985 până la apariţia legii

Pe 23 aprilie 2001 apărea Legea 215 a Administraţiei Locale. Printre articolele din lege era strecurat, la capitolul IV, cel numerotat cu 83. La punctul al treilea, este menţionat că secretarul consiliului local nu poate fi soţ, soţie sau rudă de gradul I cu primarul sau cu viceprimarul. Apariţia legii a fost un coşmar pentru viceprimarul din comuna ieşeană Tătăruşi, în prezent primar ales din 2004, a cărui soţie era şi secretar al CL.

Câteva luni mai târziu, în iulie, cei doi răsuflau uşuraţi. Valentina Iosub, soţia lui Costel Iosub, îşi putea păstra funcţia în urma unui divorţ. „Nu pentru că a apărut legea am divorţat, ci pentru că nu ne mai înţelegeam. Am ales să ne despărţim civilizat, de dragul copiilor”, ne-a spus Valentina Iosub, secretara CL Tătăruşi şi fosta soţie în acte a primarului Costel Iosub.

„Eu nici nu mai ştiu anul în care am divorţat, dar n-am făcut asta pentru că a apărut legea. Aveam actele depuse înainte”, ne-a spus Costel Iosub, primarul din Tătăruşi. Valentina, soţia, a ales să-şi păstreze numele. “Am cerut la proces revenirea la numele anterior căsătoriei, dar instanţa mi-a lăsat numele actual”, ne-a mai spus Valentina Iosub.

continuarea aici

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow