8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Căutaţi pentru muncă în folosul comunităţii

34 de cetăţeni din Hîrlău sunt căutaţi de poliţie pentru a fi scoşi la muncă deoarece au avut amenzi pe care nu le-au plătit, aşadar vor trebui să şi le achite muncind pentru comunitate.

Poliţia trebuie să pună în executare mandatele sancţiunii de muncă în folosul comunităţii pentru aceşti oameni, deoarece nu şi-au achitat datoriile către municipalitate, drept urmare contravaloarea lor a fost transformată în ore de muncă, pe care trebuie să le facă pentru a scăpa de sub urmărirea poliţiei.
Datornicii au fost informaţi de poliţişti că luni, pe data de 20, trebuie să se prezinte la sediul Primăriei Hîrlău pentru a primi indicaţii şi a fi repartizaţi pe zone de lucru.

Şeful Poliţiei Locale din Hîrlău a refuzat să ofere informaţii despre identitatea celor 34 de cetăţeni care urmează să îşi plătească în felul acesta obligaţiile faţă de primărie, pentru a nu le prejudicia imaginea.

Conform prevederilor Noului Cod de procedură penală, care au intrat în vigoare de la 1 februarie 2014, la valoarea amenzilor corespunde un număr de zile-amendă. Astfel, suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei se înmulţeşte cu numărul zilelor amendă (cuprins între 30 de zile şi 400 de zile).
Instanţa poate individualiza pedeapsa amenzii, ţinând cont la stabilirea cuantumului sumei corespunzătoare unei zile-amendă, de situaţia materială a condamnatului, precum şi de obligaţiile legale ale acestuia faţă de persoanele ce se află în întreţinerea sa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow