18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Câţi români au drept de vot

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 10 februarie este de 18.871.639, cu 5.549 mai mulţi faţă de ultima informare din ianuarie, precizează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), prin intermediul unui comunicat.

„Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 10 februarie 2017 este de 18.871.639, cu 5.549 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă în data de 10 ianuarie 2017, când erau înregistraţi 18.866.090 de alegători români. Precizăm că diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia, a importului de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte şi de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date”, arată AEP.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.258.636 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 613.003 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară.

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii, menţionează sursa citată.

Pe 11 ianuarie, Autoritatea Electorală Permanentă anunţa că numărul total de cetăţeni cu drept de vot este de 18.866.090, cu 15.514 mai puţini faţă de luna decembrie a anului trecut, când erau înregistraţi 18.881.604.

Sursa

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow