22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Câți lei costă panourile fotovoltaice pentru o casă cu 4 camere. Cum poți ajunge să plătești 0 lei factura la curent

Odată cu majorarea prețului la energia electrică și, implicit, creșțerea prețului la facturi, românii s-au orientat către panourile solare (fotovoltaice), care – astfel – au devenit tot mai căutate în țara noastră. Energia solară este capabilă să acopere până la 50-70% din consumul de energie termincă, apă caldă și electricitate, iar în timpul verii procentul poat ajunge chiar și la 100%.

Panourile fotovoltaice absorb căldura și lumina soarelui și sunt fabricate din materiale speciale. Celulele din siliciu din structura materialelor transformă căldura și lumina absorbite în energie electrică.

Costul unui panou solar, care folosește radațiile solare pentru a produce energie, diferă în funcție de mai mulți factori: acoperișul casei, condițiile climatice din zona în care locuiești și numărul de ore cu lumină naturală.

Mai mult, pentru a determina tipul de panou solar care se potrivește casei tale, trebuie să cunoști foarte bine consumul de energie din propria gospodărie.

Astfel, verifici facturile anterioare și stabilești câtă energie electrică este necesară pentru a suporta electrocsnicele din casă.

Potrivit specialiștilor, panourile fotovoltaice se împart în trei sisteme:

  1. on-grid;
  2. off-grid;
  3. hibrid.

În cazul sistemelor on-grid trebuie sa iei în calcul consumul, dar și eventualele costuri suplimentare pentru racordare. În medie, cu un astfel de sistem poți economisi, în medie, până la 30% din costurile facturii la energie.

Continuarea pe Gandul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow