More

  Câți bani ar urma să primească tinerii care se căsătoresc

  Array

  Un deputat UNPR a inițiat un proiect legislativ prin care tinerii până în 35 de ani care se căsătoresc dar și cuplurile care fac al treilea copil să primească o sumă importantă de bani.

  15.000 ar urma să primească și unii, și alții, dacă proiectul lui Iacob Pușcaș, recent depus la Senat, va trece de votul colegilor săi din Parlament. Proiectul legislativ vine pentru susținerea creșterii demografice.

  Sunt și condiții. Dacă se ajunge la divorț, tinerii care au primit banii, în urma cununiei civile, trebuie să-i restituie.

  Mai mult, deputatul mai prevede în proiectul său ca după căsătorie tinerii să fie scutiți de impozitul pe salariu. Familiile care desfăşoară activităţi producătoare de venit în afara celui salarial vor fi scutite de 50% din valoarea impozitului datorat.

  În cadrul familiei numeroase, mama beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

  Propunerea legislativă mai prevede că TVA pentru produsele de igienă şi îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la 6 ani, inclusiv, este de maximum 5%.
  Sursa dcnews

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI