17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Cati ani trebuie sa mai aștepte iesenii si moldovenii pentru a circula pe autostrada spre Vest? Pentru ca actuala guvernare nu vrea sa isi asume oficial niciun termen si nicio sursa clara de finantare!

A fost semnat, intr-adevar, in sfarsit, contractul pentru revizuirea SF si proiectarea tronsonului de autostrada Ungheni-IASI-Tg.Neamt.
Este o mica veste buna pentru Iasi, pentru regiunea istorica Moldova.
Sper totusi ca nu vom asista la noi amanari si prelungiri de termene, asa cum ne-au “obisnuit” actualii guvernanți de un an si jumatate.
Am aceasta îngrijorare pentru ca nu exista intentia de a finanța acest proiect prin PNRR ceea ce inseamna ca nu va fi gata nici macar la finalul anului 2026.
De asemenea, am primjt, “pe surse”, informația ca vor sa schimbe legea Autostrazii Unirii si sa elimine amendamentele pe care le-am introdus la Senat, in anul 2020, cand eram secretar al Comisiei de transporturi din camera superioară a parlamentului.
“Specialitatea casei” pentru actuala guvernare este o combinație nefericita intre amanari de termene si anulări de licitatii, pe fondul apetenței pentru studii si iar studii.
Domnilor guvernanti, asumați-va un termen clar pentru construirea autostrazii A8, hotărați odata sursa clara de finantare si puneti-va serios la treaba!

Deputat Vasile Toma
Iasi Capitala istorica a României

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow