-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Cateva cazuri de gripa sezoniera la Pascani

Îngrijorări nejustificate la Pașcani privind gripa sezonieră. Până în prezent în școlile din municipiu au fost înregistrate doar câteva cazuri, două dintre ele la Liceul Tehnologic Economic “Nicole Iorga” și alte trei la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”. Ele au fost anunțate de părinți, iar copiii au rămas acasă pentru tratament. În celelalte școli din municipiu nu sunt înregistrate alte cazuri.

De asemenea, la secția de boli infecțioase din cadrul Spitalului de Urgență Pașcani în cursul zilei de marți erau înregistrați 5 pacienți cu gripă sezonieră. De la debutul sezonului, la nivel județean au fost înregistrați 84 de bolnavi și au fost confirmate 6 decese.

Specialiștii cred că principala cauza a răspândirii virusului gripal sunt temperaturile neobișnuit de calde din acesta perioada. Pentru evitarea îmbolnăvirii medicii recomandă o atenție sporită privind respectarea normelor de igienă și vaccinarea antigripală.

Gripa sezonieră este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii. Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au febră, durere de gât, secreții nazale, tușe seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.

Unii însă confundă gripa cu răceala. Puteți recunoaște o viroză respiratorie  atât după debutul mai lent al bolii cât și după evoluția mai ușoară a acesteia. Aceste forme sunt cauzate de alte virusuri respiratorii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...

CFR expropiaza Piata Garii, pentru extinderea zonei de siguranta

Municipiul Pascani ar urma sa ramana fara Piata din...

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...