More

  Catedrala în impas. S-au terminat banii de la Primărie și CJ

  Array

  Lucrările la catedrala ortodoxă din Paşcani ar putea să înceteze în câteva săptămâni din lipsa banilor. Anunţul a fost făcut chiar de părintele protopop Pavel Postolache. Ele susţine că mai sunt bani doar până la sfârşitul lunii septembrie pentru finalizarea turlelor şi închiderea acoperişului.

  Reprezentanţii bisericii intenţionează să facă o cerere de finanţare către administraţia din Paşcani şi speră să obţină un nou ajutor. Banii urmează să fie folosiţi pentru cumpărarea materialelor şi plata muncitorilor până la sfârşitul anului.

  Până acum au fost cheltuiţi aproximativ 5 milioane lei, lucrările find realizate în proporţie de 80% la roşu. Numai în acest an au fost alocaţi 400 mii lei de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, sumă folosită la finalizarea boltei şi armarea celor trei turle.

  Arhitectură Catedralei “Pogorârea Sf. Duh” este în stil neoclasic, îmbinând în acelaşi timp elemente specifice ortodoxiei şi stilului neobizantin. Pe lateralele construcţiei sunt dispuse pe două nivele cafasurile unde va cânta corul bisericii sau vor sta credicioșii care vor să asiste la slujba.

  Menţionăm că lucrările la Catedrala “Pogorârea Sf. Duh” au început încă din anul 2002. Din lipsa de fonduri activităţile de construcţie au fost sistate mulţi ani, fiind reluate în februarie 2015.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cine sunt cei doi polițiști care au ajutat în trafic gravida din zona Pașcani – VIDEO

  Gestul politistilor rutieri care au ajutat doi soti din preajma Pascaniului, pe cale sa devina din nou parinti, sa ajunga mai repede la o...

  Șoferii implicați în accidente vor putea deconta daunele de la propriul asigurator

  Şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare, iar Guvernul pregăteşte, la...

  Joe Biden s-a instalat la Casa Albă. Primele 15 ordine executive semnate de noul președinte american

  Noua administraţie se bucură de acum de drepturi depline - cu Joe Biden proaspăt instalat în fotoliul de la Casa Albă şi Kamala Harris...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI