18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Catalogul parlamentarilor: Constantinescu 6,50, Ratoi si Craciunescu 4

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

catalog parlamentari

La încheierea a trei ani din mandatul actual, „Ziarul de Iaşi“ a calculat mediile, cuantificând în cifre întreaga activitate a deputaţilor şi senatorilor de Iaşi şi adunând notă cu notă. Citiţi cu atenţie şi cântăriţi-le cu zgârcenie activitatea tuturor: mulţi dintre ei vă vor cere din nou votul, anul care vine!

Cu toate că Iaşul are cel mai mare grup de reprezentanţi în Parlament în actuala legislatură, sprijinul pentru proiectele importante ale oraşului nu a avut o finalitate concretă. În trei ani de mandat, deputaţii şi senatorii ieşeni au eşuat în activitatea de lobby pentru un proiect vital al oraşului şi regiunii: autostrada Iaşi – Târgu Mureş.

Lipsa de unitate, orgoliile şi interesele politice sunt principalele cauze. Nici la capitolul eficienţă parlamentară aleşii nu au prea multe motive de laudă. La o medie de 54 de iniţiative legislative/parlamentar, şapte au fost devenit legi, 16 au fost respinse, iar restul se află în diverse stadii de analiză. Singurul moment în care parlamentarii au „cântat“ pe aceeaşi voce a fost atunci când legislativul a aprobat ca 24 ianuarie să devină zi de sărbătoare naţională. Dar şi în acest caz a fost nevoie de câţiva ani pentru adoptarea iniţiativei. În restul timpului, contrele politice au fost la ordinea zilei, anchetele judiciare şi condamnările au fost pe bandă rulantă, iar proiectele Iaşului au rămas la stadiul de armă electorală în diversele confruntări.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI