18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Cât vor costa paşapoartele după eliminarea a două taxe, de la 1 februarie

Autorităţile locale contrazic informa­ţiile neoficiale care s-au vehiculat în ultimele zile, cum că paşapoartele vor fi gratuite de la 1 februarie, după eliminarea celor 102 taxe.

Din cele trei taxe care se plătesc la paşaport, două sunt eliminate, ambele însă cu cost mic. Practic, sunt eliminate numai taxa consulară şi cea de identificare persoane şi vor rămâne de achitat costurile documentului. Rămâne una şi bună, deci paşaportul pe trei ani nu va mai costa 256 lei, ci 234 lei. „Paşaportul simplu electronic va costa 234 de lei, paşaportul temporar valabil un an de zile va costa 96 de lei, de la 218 lei, iar cel valabil cinci ani de zile, costul a scăzut de la 280 la 258 lei“, au precizat reprezentanţi ai Prefecturii Iaşi. Cele două taxe au fost incluse în pachetul celor 102 taxe eliminate prin Legea nr. 1/2017 privind eli­minarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care au apărut în Monitorul Oficial, Partea întâi, nr. 15 din 6 ianuarie 2017 şi va intra în vigoare de la 1 februa­rie 2017.

De menţionat este că, preţul unui paşaport este format din trei taxe, respectiv contravaloarea paşaportului, taxa de eliberare şi recuperările. Reprezentanţii Prefecturii au adăugat că în aceste zile nu s-a sesizat o scădere a numărului de cereri pentru paşapoarte, ritmul fiind acelaşi ca şi până în prezent.

 

Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow