11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Ce amendă iei dacă arăți degetul, pe stradă

Comportamentul necuviincios în spațiul public costă destul de scump. Ieri dimineață la Hîrlău, polițiștii au amedat un bărbat de 30 de ani din localitate pentru comportament indecent.
R. Vasile, a fost găsit de polițiști pe str. Ştefan cel Mare şi Sfânt, din oraşul Hîrlău, în timp ce făcea gesturi obscene persoanelor ce se deplasau prin zonă.

Tânărul din Hîrlău a primit o amendă de 200 de lei pentru atitudinea sa față de cei din jur, acest tip de comportament fiind sancționat conform Legii nr. 61, care se referă la asigurarea climatului de ordine și liniște, cât și la promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană. Conform acestei legi, cetățenii sunt obligați sa aibă un comportament civic, moral și responsabil, pentru a respecta normele de conviețuire socială.

Acest exemplu face parte din cadrul unei acțiuni mai ample a Poliției din Hîrlău care a avut loc ieri dimineață în colaborare cu jandarmi şi poliţişti locali, între orele 08:00 – 12:00, cu scopul prevenirii faptelor de comerţ ilicit, fluidizarea traficului rutier şi asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică. În cadrul intervențiilor u fost aplicate 8 amenzi în valoare de peste 1500 de lei.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow