5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Cat mai costa o locuinta la blocurile ANL. Guvernul a actualizat preturile

Vesti bune pentru locatarii blocurilor ANL . Conform unor recente prevederi legale ei pot achizitiona apartamentele in care locuiesc la preturi mai mici decat anul trecut.
La sfarsitul lunii trecute, in Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 2401 prin care a fost reactualizata valoarea pe mp pentru vanzarea locuintelor ANL. Conform documentului emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si care poate fi gasit si pe site-ul Primariei, in acest an garsonierele si apartamentele construite din fonduri guvernamentale vor putea fi vandute la pretul de 326 euro/mp (inclus TVA), cu 85 de euro/mp mai putin fata de anul trecut.
Mentionam ca pana acum, nu a fost incheiat nici un contract de vanzare cumparare, pe motiv ca preturile ar fi foarte mari. Majoritatea locatarilor asteapta rezultatul unui proces aflat pe rol prin care acestia au solicitat sa cumpere locuintele ANL la preturile vechi de pana la 200 de euro, in conditiile prevazute la momentul repartizarii lor.

Amintim ca in conformitate cu prevederile legale, locatarii care au depasit varsta de 35 de ani nu mai pot beneficia de chirii subventionate ci trebuie sa plateasca chiriile stabilite prin hotararea Consiliului Local Pascani, sau sa le cumpere la pretul de referinta, in caz contrar locuintele urmand sa fie repartizate altor solicitanti.

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow