11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Cât înseamnă pensiile nesimţile pe care vor să şi le voteze parlamentarii

Imediat după Paşti, parlamentarii au depus un proiect de lege prin care vor ca la pensie să primească venituri suplimentare, cuprinse între 1.500 de lei şi 4.000 de lei pe lângă cele normale, rezultate din activitatea de bază. Ei motivează acesta facilitate prin faptul că pe perioada mandatului le este îngrădită activitatea economică.

Argumentul este însă unul total fals. In primul rând, ei pot presta diverse multe alte activităţi, nu puţini chiar câştigând dublu faţă de salariu din aşa ceva. Apoi, nivelul venitului pe care ar trebui să îl realizeze ca să acopere pensia propusă este unul absolut nerealist.

Concret vorbind, ei propun în final să fie subvenţionaţi de simplii cetăţeni fiindcă au avut privilegiul de a fi aleaşi. Calculele arată că, pentru o pensie suplimentată cu numai 1.500 lei, cuvenită doar pentru un mandat, ei ar trebui să realizeze în cei patru ani nu mai puţin de 1,56 milioane lei brut ca să acopere indemnizaţia propusă . Adică 7.500 de euro brut lunar. Este o sumă uriaşă, statisticile arătând că foarte puţini români pot să realizeze aceste sume într-o perioadă atât de scurtă.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow