23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Cât gaz are România în depozite? Virgil Popescu: Va fi o iarnă complicată, luăm în calcul inclusiv scenariul cel mai rău

Va fi o iarnă foarte complicată, în care trebuie luate în calcul mai multe scenarii, cel mai rău fiind acela în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federația Rusă către Europa, spune ministrul energiei, Virgil Popescu. El a dat asigurări, joi seara, la Digi24 că ministerul pe care îl conduce este pregătit pentru o asemenea eventualitate, iar România stă oricum mai bine decât alte țări europene în aceea ce privește umplerea depozitelor cu gaz. Acestea se află la un nivel de umplere de aproape 49 la sută din capacitate, a precizat Virgil Popescu.

„În cazul unui scenariu pesimist, cel mai rău scenariu, avem pregătite tot, toate scenariile, la nivelul ministerului, la nivelul Guvernului, cu ANRE-ul, cu Transelectrica, cu Transgazul. Noi suntem pregătiți de acest lucru”, a spus ministrul.

Soluția cea mai la îndemână este diversificarea surselor de gaz. „De-asta mergem în diverse discuții bilaterale în diverse țări producătoare de gaze naturale, pentru a suplini cantitatea de gaz de care are nevoie România pentru a înlocui gazul rusesc”, a arătat Virgil Popescu.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow