17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

CAT DE SIGURE SUNT CLADIRILE INSTITUTIILOR PUBLICE. ISU LE VERIFICA

 

Control la Primaria Pascani si unitatile din subordine din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Verificarile au inceput luni si vor dura cateva zile dupa care urmeaza sa fie incheiat un raport privind respectarea legislatiei in vigoare pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

O parte dintre cladirile sau spatiile administratiei locale nu au autorizatie de functuionare de ani de zile. In acesta situatie se afla sala de spectacole din sediul Primariei care nu mai este folosita pentru evenimente de anvergura. Asta deaorece nici pana acum nu au fost realizate investitiile necesare pentru prevenirea incendiilor. Pana acum ISU a dat cateva  avertismente dar acum este foarte posibil sa fie o amenda usturatoare,  pe motiv  ca cerintele nu au fost indeplinite.

Tot fara autorizatie de functionare sunt pietele agroalimentare dar si alte cladiri anexa. Scolile si gradinitele au reusit insa sa obtina toate avizele inainte de inceperea noului an scolar.
Pentru rezolvarea problemelor si intrarea in legalitate administratia din Pascani a contractat o firma care sa faca documentatiile necesare. De asemenea anul viitor ar ruma sa fie amenajat si dotat un punct de comanda chiar in sediul Primariei, la cererea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Mentionam ca Guvernul Romaniei pregătește o hotărâre prin care toate școlile aflate în clădiri mai mici de 600 de metri pătrați să nu mai aibă nevoie de autorizație.

Alte articole

Programul activităților de Ziua Copilului, la Pașcani

Administratia locala din municipiul Pascani a publicat pe pagina...

Dezbatere privind regulamentul pentru taxa de salubritate, la Pașcani – DOC

Dezbatere publica la Pascani pentru modificari la regulamentul privind...

Viceprimarul Pașcaniului a rămas fără Gospodăria Comunală

Viceprimarul municipiului Pașcani a rămas fără cel mai important...

Ziua Eroilor comemorată la Hârlău – FOTO

Ziua Eroilor a fost comemorata de autoritatile locale din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow