18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Cât de bună este apa din Paşcani. Vezi buletinele de analize

Calitatea apei la Paşcani se afla în parametri normali. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii operatorului ieşean conform datelor înscrise în buletinele periodice de analiza. Apa Vital a publicat la solicitarea postului local de televiziune aceste informaţii, după ce câţiva păşcăneni au atras atenţia pe reţelele de socializare că gustul apei s-ar fi schimbat odată cu delegarea serviciilor de apă şi canalizare operatorului ieşean.
De aceeaşi părere sunt şi majoritatea păşcănenilor intervievaţi astăzi de reporterii noştri. Ei au spus că apa din Paşcani este foarte bună în comparaţie cu alte localităţi.
Conform normativelor de calitate operatorul ieşean prelevează probe din rezervoarele de apă, din oră în oră, pentru stabilirea concentratiei de clor. Apoi în fiecare zi sunt luate probe din patru capete de reţea şi trimise la analize. Verificarea lor se face la laboratorul de la Gastesti, preluat de la Prest Serv Apa, acreditat de Ministerul Sănătăţii. Menţionăm că apa furnizată în Paşcani provine din surse subterane, nu de suprafaţă, captate de la Motca prin intermediul a 40 de puţuri reabilitate cu fonduri europene. Mai mult rezervoarele de apă sunt spălate de două ori pe an, iar eventualele impurităţi provenite în urma întreruperii furnizării apei sunt decantate.
Operatorul ieşean are două surse de apă subterană pentru restul judeţului, din Timişeşti şi Prut.

Buletine apa potabila la Pascani Iulie 2014 – August 2015

buletine analiza apa Pascani 2014

Alte articole